Smažené grundle čili gavros tiganitos, jak říkají Řekové | Reminiscence dovolené s chutí
Smažené grundle jsou jednoduché, ale velmi lákavé jídlo, jenom je potřeba dodržovat několik základních pravidel, aby vše dopadlo naprosto v pořádku. Olivový olej pro smažení musí být velmi horký, aby se vytvořila zlatavá a křupavá kůrčička na rybičkách. A mělo by ho být tak 2 cm v pánvi.
Jestli tápete, zahřejte olivový olej po dobu 3 – 4 minut, pak stačí dát jednu rybu do pánve a počkat, dokud neuslyšíte prskání – a pak přidejte zbývající. Servírovat je můžete s hranolky nebo bramborami opečenými na olivovém oleji, případně jen se salátem. A fakt je to jednoduché, dneska už pytel ančoviček dostanete i s receptem; tedy dovozce to odfláknul, smířil se jenom s údajem, že rybky byly odloveny ve sladkých vodách v Turecku, vodní útvar: jezero Iznik a to v kategorii lovných zařízení: nevody. To vám asi při vaření moc nepomůže, že ne? Jo, obvykle vám číšník v Řecku přinese talíř, kde napočítáte aso 27 až 30 rybiček, jako porce dostačující.
Porce |
Doba přípravy |
4osoby |
5minut |
Porce |
Doba přípravy |
4osoby |
5minut |
|
|