Breakfast in the palms | Leaky toast with egg and mushrooms | The second version
Snídaně do dlaně
Zatímco při první receptu jsme se spokojili jenom s rozkleplým vajíčkem, dneska už budeme namlsanější. Spolu s vajíčkem bude náplň tvořit směs žampionu s petrželkou. Na větší pánvi to bude ještě rychlejší, pokud se vedle sebe vejdou oba plátky chleba.
Servings Prep Time
1-2osoby 5minutes
Servings Prep Time
1-2osoby 5minutes
Cook Time
10minutes
How do you:
  1. Na středním plameni rozehřejeme máslo a orestujeme nakrájený žampion s nasekanou petrželkou. Pokmínujeme.
  2. V plátcích toastového chleba vykrojíme libovolný otvor, tradičně zůstávám u kolečka. Na troše oleje chvilku pečeme z jedné strany, pak převrátíme.
  3. Do otvoru v toastu dáme část orestovaného žampionu s petrželkou.
  4. Na žampionovou směs rozklepneme vejce. Mírně osolíme, přidáme trochu nasekané petrželky a pečeme tak 3 minuty, aby bílek ztuhl. Žloutek je ještě tekutý, takže opatrně. Podebereme toast špachtlí a pánev co nejvíce nakloníme, abychom do ní mohli toast rychle překlopit.
  5. Bake 2 minuty.
  6. Vykrojená kolečka opečeme na oleji, přidáme k toastu s vejcem.
  7. Ozdobíme překrojenými cherry rajčátky, špetkou petrželky, mírně podle chuti dosolíme a podáváme.