No, možná to není Itálie, ale tohle jídlo se tomu jistě blíží. Červená, bílá, zelená. To je Itálie. Asi děláte něco podobného, ale každý si připravujeme jídla podle své chuti, že?!
Špagety s rajčaty a žampiony | Italská variace
Potřebujete: |
- 120 g špaget
- 10 cherry rajčátek
- 4 lžíce krájených rajčat v tomatové šťávě
- 8 stroužků česneku – prolisujeme
- 1 lžičku provensálského koření
- 6 lístků bazalky
- 3 lžíce olivového oleje
- parmezán – strouhaný, podle chuti
- 1 červenou papriku
- 2 žampiony – nakrájíme na plátky
Jednotky:
Jak na to:
- Vše si připravíme. Česnek prolisujeme, cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtiny, bazalku nasekáme, papriku nakrájíme na jemnější kousky.
- V pánvi rozehřejeme olej na střední teplotu. Do oleje přidáme bazalku, provensálské koření a česnek. Restujeme 2 minuty.
- Přidáme na plátky nakrájené žampiony, nakrájená rajčata a krájená rajčata s omáčkou a na drobnější kousky nakrájenou papriku. Provaříme, zakryjeme a dusíme 5 minut.
- Mezitím si uvaříme špagety.
- Do směsi v pánvi můžeme přidat lžíci vody ze špaget. Promícháme. Přidáme špagety a jemně promícháme.
- Podáváme posypané strouhaným parmezánem. Dozdobíme bazalkou.