Špagety s tuňákem, hráškem a čerstvou rajčatovou salsou | Skvělé rychlé jídlo
Nezalévejte špagety kečupem, udělejte si rychlou čerstvou rajčatovou salsu. Přijdete na to, že je to skvělá volba.
Chod
Oběd | Večeře
Porce
Doba přípravy
2
osoby
10
minut
Porce
Doba přípravy
2
osoby
10
minut
Doba vaření
15
minut
Potřebujete:
2
lžíce
olivového oleje
1
cibuli
2
stroužky
česneku
– jemně nasekané
1
konzervu
tuňáka ve vlastní šťávě
– 160g konzerva obsahuje 112 g tuňáka
4
lžíce
mraženého hrášku
hrst
pažitky
120
g
špaget
60
g
balkánského sýra
5
lžic
čerstvé rajčatové salsy
Jak na to:
Připravíme si rajčatovou salsu podle receptu
rajčatovou salsu
z cherry rajčátek, nebo z větších rajčat
čerstvou rajčatovou salsu
.
Zahřejeme olej a necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.
Přidáme nasekaný česnek a chvilku restujeme.
Přidáme tuňáka a hrášek.
Promícháme a vaříme tak asi 3 minuty.
Mezitím si uvaříme špagety v osolené vodě. Při scezení si necháme šálek vody ze špaget stranou.
Špagety přidáme do pánve s tuňákem a hráškem, zalijeme trochou vody ze špaget, promícháme a chvilku prohřejeme. V závěru přidáme nasekanou pažitku.
Podáváme posypané čerstvou rajčatovou salsou a rozdrobeným balkánským sýrem.