Španělský ptáček

Španělský ptáček bez vytáček 2 | Druhý pokus, stejně dobrý | Přílohou jsou šťouchané brambory

Jídlo, které je chronicky známé, není moc obtížné. Nemůže tady chybět, i když mi budete tvrdit, že ho zvládne každý. Jo, to zvládne, ale recept se přece jenom hodí. Už jsem je dělal několikrát, s různými výsledky. Když máte malé plátky masa, moc se s tím nedá dělat a na ptáčky možná raději zapomeňte. Je to vlastně roláda, takže potřebujete ingredience k zabalení do něčeho zabalit. Jinak u balení budete šílet. Připravoval jsem je v kastrolu, na pánvi, ale také jsem povolal troubu. Takhle jsem uváděl ptáčky bez vytáčky ještě ve verzi, kdy tenhle web vznikal. Teď už tu máme novou podobu a nové ptáčky, takže dvojka. A je tu inovace. Jak jinak, že?! Místo uzeniny šunka a vůbec jinak.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
50 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
50 minut
Můžete k ptáčkům jako přílohu zvolit rýži nebo třeba šťouchané brambory. A omáčky si udělejete dost, ať si dopřejete. V závěru totiž můžete ještě přidat vývar nebo vodu, záleží na tom, kolik mouky jste použili na zahuštění, abyste neměli vodu. Trochu povařte a hotovo. Omáčka by měla být hustější.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
50 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
50 minut
Můžete k ptáčkům jako přílohu zvolit rýži nebo třeba šťouchané brambory. A omáčky si udělejete dost, ať si dopřejete. V závěru totiž můžete ještě přidat vývar nebo vodu, záleží na tom, kolik mouky jste použili na zahuštění, abyste neměli vodu. Trochu povařte a hotovo. Omáčka by měla být hustější.
Španělský ptáček bez vytáček 2 | Druhý pokus, stejně dobrý | Přílohou jsou šťouchané brambory
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Plátky naklepeme přes mikrotenovou folii.
    Maso naklepeme
  2. Osolíme a opepříme. Plátky pak potřeme hořčicí.
    Potřeme hořčicí
  3. Pokladame plátky anglické slaniny.
    Poklademe slaninou
  4. Vejce vařené natvrdo rozčtvrtíme a rozložíme na slaninu.
    Položíme vejce
  5. Přidáme rozpůlenou nebo rozčtvrcenou okurku a do roličky stočenou šunku.
    Přidáme okurku a šunku
  6. Vše srolujeme a zajistíme provázkem. Pokud se vám povedou lepší balíčky, klobouk dolů. Mě prsty moc neposlouchají, takže výsledek je takový, jaký je.
    Zabalíme
  7. Opékáme
  8. Svázané ptáčky opečeme na sádle. Pak vyjmeme z kastrolu.
    Dobře opečeme
  9. Nakrájíme cibuli nadrobno. A na zbylém tuku osmahneme.
    Nakrájíme cibuli a slaninu
  10. Můžeme ještě přidat kousek nakrájené anglické slaniny nebo slaniny.
    Osmahneme
  11. Přidáme ještě tak lžičku až dvě hořčice, podle chuti. Dobře promícháme.
    Přidáme ještě hořčici
  12. Zalijeme vývarem a povaříme. Vrátíme ptáčky a zakryjeme. Pokud máte kastrol, kterému nevadí trouba, dejte do trouby a dusíme asi tak 40 minut při teplotě asi 180 °C. Pak vrátíme na vařič. Ve vodě rozmícháme hladkou mouku na kašičku, kterou pak zapracujeme do omáčky. Krátce povaříme až omáčka zhoustne, tak asi 3 až 5 minut.
    Přidáme bobkové listy a vývar
  13. Uvařené brambory, které scedíme a přidáme do nich kousek másla rozšťoucháme nahrubo. Nemusíte dělat kaši. Budou to přece šťouchané brambory.
    Vařené brambory
  14. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku.
    Přidáme cibulku
  15. Vytvoříme směs.
    Promícháme
  16. Ptáčky vyprostíme ze zajetí nitě a podáváme s omáčkou a šťouchanými brambory.
    Podáváme

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..