Špekáčky jednoduše se zelím a bramborami
Špekáčky a zelí
Bude to, jak říkají s oblibou nejen v Americe: fast and quick. Nezkracujme to, vyšlo by něco neslušného. A to tady neprovozuji. Může se zdát, že se ze dvou špekáčků nikdo moc nenají, možná jeden, ale dva? Ovšem zkušenost mi velí, že nejsou většinou na talíři sami, pokud s nimi nebalancujeme na klacku nad ohněm s trampskou písničkou na rtech, ale množství jídla narůstá dalšími ingrediencemi. Místo špekáčků lze určitě použít i klobásy.
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Porce Doba přípravy
2osoby 5minut
Doba vaření
30minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Zahřejeme olej na pánvi a opečeme rozkrájené špekáčky. Měly by stačit tak 2-3 minuty. Dáme stranou.
  2. Do stejné pánve dáme na kostičky nakrájené brambory, lehce je opečeme, to trvá asi tak 6 minut.
  3. Přidáme cibuli, kterou zpěníme.
  4. Do brambor vmícháme zelí, osolíme, opepříme a okmínujeme (podle chuti, proto není uvedeno množství, ale se solí to moc nepřehánějte). Povaříme na mírném ohni 5 minut.
  5. Přilijeme trochu bílého vína a necháme odpařit.
  6. Pak přidáme opečené špekáčky a prohřejeme. Tak asi 4 minuty. Zakryjeme a odstavíme.
  7. Podáváme.