Špekáčky na černém pivě s cibulí
Můžete sáhnout po velkých špekáčcích, nebo volit i ty klasické, které jsme si opékali na klacku u táborového ohně nebo někde na zahrádce.
Chod
Oběd | Večeře
Porce
Doba přípravy
2
osoby
5
minut
Porce
Doba přípravy
2
osoby
5
minut
Doba vaření
50
minut
Potřebujete:
400
g
špekáčků
ten velký má 200 g, menší polovic
1
cibuli
30
g
másla
1
papriku
zelenou, sladkou, která je občas dožluta
400
ml
černého piva
Jak na to:
Na pánvi rozehřejeme máslo a opečeme na kolečka nakrájenou cibuli.
Přidáme k cibuli ještě nakrájenou papriku a chvíli restujeme.
Na zeleninu položíme špekáčky, do kterých jsme napříč udělali mělké zářezy z obou stran.
Zalijeme černým pivem a přivedeme k varu.
Necháme mírně probublávat, aby se tekutina redukovala. Vaříme tak 35 až 45 minut.
Pak z pánve vyndáme cibuli s paprikou a opečeme samotné špekáčky z obou stran. Tohle je úkol pro litinu nebo pánev se silným dnem.
Za pár minut je hotovo.
Podáváme s hořčicí a kečupem. Jako přílohu můžete zvolit vícezrnnou bagetku, dalamánek nebo chleba.