Nakrájíme špekáčky na kolečka a brambory na kostičky.
Rozehřejeme si olej a na střední teplotě opečeme špekáčky z obou stran. Teplotu volte střední, nechceme mít přece cosi, co připomíná dřevěné uhlí. Stačit by měly asi 3 minuty. Dobře opečené špekáčky vyndáme z pánve a dáme stranou.
Do pánve, kde byly ještě před chvilkou špekáčky, dáme brambory a opékáme je dozlatova.
Přilijeme do opečených brambor pivo.
Přidáme ještě zelí a vše promícháme.
Nezapomeňte přidat také celozrnnou hořčici. Záleží na vás, zda jenom jednu lžičku nebo dvě. Dobře promícháme a vaříme na střední teplotě asi 2 minuty.
Pánev zakryjeme a ještě podusíme asi 3 minuty.
Vrátíme do pánve špekáčky, promícháme a vaříme ještě asi 10 minut.
Ve finále posypeme nasekanou petrželkou, promícháme a necháme chvilu na vypnutém vařiči dojít.
Poznámky k receptu
Pokud zrovna nemáte nebo nechcete špekáčky, můžete je zaměnit s libovolnou klobásou nebo i točeným salámem.