Nějak jsem si chtěl ulehčit práci, tak jsem si koupil již připravené švédské kuličky. Je to mix mletého hovězího a vepřového s patřičným kořením. Proto tyhle papriky jsou švédské. Kdo pátrá původ receptu ve Skandinávii, bude zmaten a možná i trochu zklamán. Ale neberte si to tak.
Švédské plněné papriky I Inovace na place
Potřebujete: |
- 300 g švédských kuliček
- 75 g choriza
- 2 bachraté červené papriky
- 1 zeleninovou papriku
- 2 žampiony
- 1 vejce
- 2 lžičky granulovaného česneku
- kousek másla
- cherry rajčátka
- pažitku
- 50 g strouhaného sýra
- sůl
Jednotky:
Jak na to:
- Nakrájíme zeleninovou papriku nadrobno, stejně tak i žampiony. Přidáme švédské kuličky a nadrobno nakrájené chorizo. Posypeme granulovaným česnekem.
- Přidáme vejce a prsty prohněteme.
- Červené papriky zbavíme vršků, odstraníme semeník a špičky jemně seřízneme, aby při postavení paprik byly stabilní. Pak je dáme na 3 minuty do osolené vařící vody, vyjmeme a necháme vychladnout.
- Papriky naplníme masovou směsí.
- Vložíme do zapékací misky vymazané máslem.
- Překryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 220 °C.
- Pečeme 30 minut. Pak alobal sejmeme a vršek paprik posypeme sýrem. Přidáme překrojené cherry rajče a posypeme pažitkou. Pečeme ještě 10 minut při teplotě 190 °C.
