Měl to být recept na játra na toastu, ale proměníme ho na játra s dušenou rýží. Každý už asi nějak játra připravoval, často jako přírodní, což je označení, které nějak nechápu, ale budiž. Berme to tak, že by tentokrát mohly přírodní složku zastupovat zejména kapary.
Svižná kuřecí játra s kapary
Need: |
- 340 g chicken liver
- 1 cibuli
- 3 lžičky flotsam
- 2 lžičky sherry octa
- 2 lžíce oleje
- 350-400 ml kuřecího vývaru
- 1 spoon cornstarch
- 2 lžíce vody
- 2 lžíce hladké mouky
- handful hladkolisté petržele
- 1 větší špetku cayenne pepper
- salt
- pepper
- rýži
- butter
Units:
How do you:
- Liver cleanse the tendons, opereme and dry. Mix a tablespoon of flour with a large pinch of cayenne pepper and liver in this mixture, wrap. Salt and pepper.
- Coarsely chop the parsley, chop the onion and capers drain.
- On the hot oil and fry the liver, asi tak 5 minutes, that the fried. aside the.
- boil (dusit) rýži. In boiling water, add rice ratio 1 and 1 part of rice and a half parts of water and boil 5 minutes, then add salt, add peanut butter, Cover and simmer very low heat, so the rice has absorbed all the water, tak asi 8 until 10 minutes.
- Do we put the pan mixture of onions, capers and parsley and sauté. I guess 4 minuty.
- Add the broth and when everything comes to a boil, add in 2 tablespoons of water have been mixed cornstarch and sprinkle it with sherry vinegar. All simmer for about 5 minutes. If the sauce is too thick, add a little broth or water, and then while still simmer.
- Return to pan the liver, Cover and heat.
- Podáváme s dušenou rýží.