Syrečkové karbanátky | Jen pro někoho
Syrečkové karbanátky
Zvláštní chuť dodají nejenom syrečky, ale i harissa a bílé víno. Vlastně to vzniklo tak, že jsem se musel rozhodnout, zda pořídím mléko (a litr je moc, nevydrží, protože mléko zase tolik nepoužívám) nebo zkusím masité směsi dodat vláčnost něčím jiným. A co třeba vínem?
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Porce Doba přípravy
2osoby 15minut
Doba vaření
20minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Na toastovači si opečeme toastové chleby, rozlámeme je na kousky a rozmixujeme na strouhanku. Tu přidáme k osolenému a opepřenému masu. Přidáme nadrobnonakrájenou cibuli. Přidáme harissu (pokud máte raději méně pikantní, šetřete, dejte třeba jen jednu lžičku), vejce.
  2. Přidáme nadrobno nakrájené olomoucké tvarůžky.
  3. Do směsi přilijeme víno a vypracujeme masovou hmotu.
  4. Smažíme na směsi oleje a másla.
  5. Opékáme na obou stranách.
  6. Podáváme. Můžet přidat jakýkoli dip, hořčici, a coby přílohu zvolit hranolky, máslem potřené brambory nebo dalamánek.
  7. Můžeme podávat jako sendič s kečupem, rajčetem a salátem.