Thai cucumber salad
Thajský okurkový salát
Trochu si pohrajte s okurkou, je to zpestření a oku to lahodí. Pokud se nebojíte, přidejte rovnou třetinu šálku rýžového octa a zapomeňte na vodu. Já jsem si připravil verzi light – s vodou. A pokud vám chybí sůl, Expect to, že arašídy obvykle pořídíte rovnou solené.
Servings Prep Time
4osoby 15minutes
Servings Prep Time
4osoby 15minutes
Need:
Dresing
How do you:
  1. Připravte si všechny ingredience.
  2. Okurku škrabkou ozdobte několika zářezy. Na chuť to vliv nemá, ale vypadá to skvěle.
  3. Okurku nakrájíme na plátky. Co možná nejtenčí, ale nepropadejte panice, že nejste struhadlo.
  4. Připravíme si dresing. Smícháme všechny ingredience. Sezamový olej dát nálevu barvu, ocet ostřejší chuť. Vločky chilli jsou i tak trochu na ozdobu.
  5. Arašídy nožem nasekáme, jarní cibulku nakrájíme na kolečka, je dobré pro oko, když budete krájet našikmo.
  6. Dresing přelijeme na nakrájené okurky.
  7. Přidáme nasekané arašídy a jarní cibulku. Promícháme několikrát, aby se nálev dostal ke všem částem okurek. We'll chill. Před servírováním ještě promícháme.