Jo, tak jsem se dopustil slovních hříček. Ale to mi nemůžete mít za zlé. Zvolil jsem rychlovku, fakt je to za chvilku.
Treska ještě dneska | Filé je milé
Potřebujete: |
- 300 g filé aljašské tresky
- 3 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce drcených kukuřičných lupínků
- 1 lžíci drceného kmínu
- 1 lžíci italských bylinek
- 50 g másla
- 1 lžíci olivového oleje
- sůl
- pepř
- 300 g brambor
- 100 ml mléka
Jednotky:
Jak na to:
- Dáme si vařit v osolené vodě brambory na kaši. Než dojdeme k její realizaci, stihneme ostatní.
- Povolené filé posolíme a popepříme, v misce smícháme mouku s drcenými kukuřičnými lupínky, kmínem a bylinkami. V této směsi obalíme filé.
- Rozehřejeme na pánvi máslo s olejem. Na středním ohni opečeme filé.
- Připravíme si kaši. Rozmačkáme scezené brambory, přidáme lžíci másla a mléko, které jsme prohnali varem. Kaši propracujeme mačkadlem. V závěru prošleháme, ruční metla stačí.
- Filé podáváme s kaší a plátky citronu.