Jídlo překvapivě rychlé, pokud odečtete dobu, kterou potřebujete na rozmrazení filetů tresky. Ale pak už to stojí nejen za pokus, ale i ochutnání. Je to dobrá věc.
Rozehřejeme olej v hluboké pánvi a na mírném ohni restujeme nakrájenou cibuli.
Přidáme na drobno nakrájené chorizo a necháme z něho pustit tuk, promícháme. Do směsi zamícháme nakrájená rajčata. Pak ještě přilijeme trochu horké vody. Tolik, aby se zachovala hustější konzistence. Přivedeme k varu.
Do rajčatové směsi nyní přidáme filety tresky, které jsme osolili a opepřili, teplotu snížíme a rybu povaříme na mírném ohni asi 7 minut.
Opatrně nyní vmícháme bílé fazole v tomatě a vaříme 2 až 3 minuty, aby se fazole prohřály.
Do hotového jídla ještě nasypeme nasekanou petrželku.