Treska se zelenými fazolkami a pečenými bramborami | Lehce jako v rybářské vísce
Ale o to teď nejde, že jo? Chceme se lehce najíst a ryba je vlastně takové postní jídlo. Zelené fazolky jsou fantastická záležitost a pečené brambory nemají chybu. Tak jdeme na to.
Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Opepříme, osolíme a zalijeme tak lžící oleje. Promícháme.
Troubu předehřejeme na 190 °C. Bramborové plátky rozložíme na pečicí papír a zastříkneme olejem. Dáme do trouby a pečeme 40 minut.
Tresku osolíme, opepříme a mírně poknímujeme. Zastříkneme olejem.
Pečené brambory dáme stranou.
Tresku rozložíme na pečicí papír na druhém plechu a zastříkneme olivovým olejem.
Tresku pečeme 10 minut.
Tresku přidáme k bramborám a přidáme zelené fazolky. Zastříkneme olejem, citronovou šťávou, přisolíme a případně dochutíme pepřem. Dáme péct do trouby na 10 minut.