Tuňáková pomazánka | Pikantní záležitost
Rychlé, docela levné a nabídne svačinku, nebo lehčí večeři. Je opravdu pinakntní, takže pro slabší povahy je možné vynechat feferonku.
Porce
Doba přípravy
2
osoby
12
minut
Porce
Doba přípravy
2
osoby
12
minut
Potřebujete:
250
g
tučného tvarohu
150
g
bílého jogurtu
170
g
tuňákové konzervy
tuňák v nálevu
185
g
tuňákového salátu Mexico
1
menší cibuli
1/2
červené cibule
1
feferonku
1
vejce
vařené natvrdo
1/2
citronu
pepř
sůl
Jak na to:
Všechny ingredience si připravíme.
Nakrájíme nadrobno cibuli.
Nakrájíme červenou cibuli.
Nakrájíme feferonku.
Nakrájíme vejce vařené natvrdo.
Do misky dáme tvaroh.
Přidáme konzervu tuňáka a tuňákového salátu.
Přidáme nakrájené cibule a feferonku.
Vše jemně a dobře promícháme. Osolíme a opepříme.
Přidáme vejce.
Přidáme trochu jogurtu. Pokud chcete pomazánku hustější konzistence, můžete vynechat.
Zakapeme citronem.
Vše jemně promícháme.
Uschováme ve sklemici.
Podáváme na tmavém chlebu.
Nebo toastovém chlebu.