Tohle jídlo je ovoněné tymiánem a jeho výhodou je, že opět potřebujeme jen jednu hlubší pánev nebo hrnec. Nahořklá chuť oliv to vše doplňuje.
Tymiánové kuře s olivami | Porce z drůbeží farmy
Potřebujete: |
- 300 g horních kuřecích stehen
- 1 lžíci mouky
- sůl
- pepř
- 1 cibuli
- 600 ml kuřecího vývaru
- 100 ml bílého vína
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 plátky anglické slaniny
- 6-8 malých brambor
- 10 zelených oliv
- 3 stroužky česneku
- 2 snítky čerstvého tymiánu
- 1 lžičku tymiánu
Jednotky:
Jak na to:
- Mouku smícháme se solí a pepřem. Dáme do sáčku, do kterého vložíme kuřecí stehna a protřepeme, aby směs mouky ulpěla na mase. Zbytek mouky oklepeme.
- Zahřejeme olej na střední teplotu a opečeme kuřecí stehna.
- Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme, tak asi 4 minuty, aby zesklovatěla. Přidáme prolisovaný česnek a vaříme tak 1 minutu.
- Přilejeme vývar a víno, přidáme tymián čerstvý i sušený (máte-li dost čerstvého, dejte více snítek a vynechte sušený) a zakryjeme. Přivedeme k varu a teplotu snížíme, aby se kuře dusilo. Tak asi 15 minut.
- Přidáme tymián. Čerstvý nebo v kombinaci se sušeným (případně jenom sušený).
- Přidáme anglickou slaninu nakrájenou na proužky, přepůlené brambory a vaříme odkryté asi 25 minut, dokud brambory nejsou měkké.
- Přidáme zelené olivy, promícháme a vaříme ještě 5 minut.
- Podáváme.