Vepřové nudličky s brokolicí a mrkví | Italsko-asijská inspirace Marcelly Hazan
Podáváme s rýží
Marcella Hazan bývá označována za americkou královnu italské kuchyně, takže je to příhodný inspirační zdroj, třebaže recept není Marcelly, jak už to tady bývá, ale vždycky je dobré nahlédnout pod pokličku kuchařů, kteří to opravdu umí.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
20-25minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Maso už je nakrájené, pokud máte kýtu vcelku, nakrájejte ji na nudličky.
  2. Nudličky masa zasypeme moukou a protřepeme, aby mouka maso obalila.
  3. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekaný česnek a orestujeme, jen krátce.
  4. Zvýšíme teplotu a přidáme do pánve s česnekem vepřové nudličky. Maso opečeme. Mělo by chytat hnědou barvu.
  5. Přidáme brokolici rozdělenou na růžičky a pokrájenou podélně na drobnější kousky. Přidáme mrkev nahoblovanou škrabkou, promícháme a zeleninu orestujeme.
  6. Přidáme ančovičky a víno. Snížíme teplotu a necháme chvilku vše probublávat, po chvíli zakryjeme, snížíme teplotu a dusíme tak asi 15 minut. Občas promícháme. Osolíme a opepříme.
  7. Když dusíme maso, dáme vařit rýži. Bude hotová v momentě, kdy se vypořádáme s masem.
  8. Podáváme s rýží.