Meat! Meat! Already, tak jo. Náhoda tomu chtěla, aby to nebyly klasické výpečky, které jsem zamýšlel. But I encountered in trade in pork tails (after I've been blinking for a long time and now it has switched), ke kterým jsem přihodil ještě trochu bůčku, hlavně kvůli tuku, který by měl zahrát ve šťávě. A jdeme na to.
Vepřové ocásky s bůčkem a tymiánovou kedlubnou
Need: |
Vepřové ocásky s bůčkem
- 700 g vepřových ocásků
- 200 g bůčku plátky připravené na gril
- 2 červené cibule
- 5 cloves garlic
- salt
- kmín
- 250 ml zeleninového vývaru
Tymiánová kedlubna
- 250 g kedlubny
- 1 spoon dried thyme
- 2 snítky fresh thyme
- 3 lžíce butter
- 100-150 ml zeleninového vývaru
- 1 spoon octa
- 1 spoon octa na dochucení
- 5 g cukru
- pepper
- salt
Units:
How do you:
- Česnek prolisujeme a smícháme s kmínem. Touto směsí potřeme ocásky i bůček, mírně osolíme. Červenou cibuli nakrájíme na kolečka, kterými vyložíme dno zapékací misky. Na cibuli dáme ocásky a bůček.
- Dáme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme asi 30 minut ve spodní části trouby.
- Pak podlijeme trochou zeleninového vývaru. Bake yet 30 minutes, občas maso přelijeme dalším vývarem nebo vypečenou šťávou, pak ocásky i bůček otočíme a necháme v troubě ještě 30 minutes. Občas přelijeme šťávou nebo ještě vývarem pokud se šťáva odvařila.
- Mezitím si připravíme kedlubny. Nastrouháme je, dáme na rozpuštěné máslo (2 lžíce), do kterého jsme zamíchali sušený tymián a přidali i snítky čerstvého tymiánu. Osolíme, opepříme a chvilku restujeme.
- Přidáme zeleninový vývar a lžíci octa. Zakryjeme a dusíme asi 10 minutes. Přidáme cukr a podle chuti ještě lžičku octa, pokud je potřeba, zakryjeme a dusíme ještě 10 minutes. V závěru přidáme kousek másla. Toss.
- Podáváme s bramborovými knedlíky.