Zapečená kolínka
Zapékaná kolínka nesolím. Už je soli dost v mase, kolínka jsou vařená se solí, to by mohlo stačit. Ostatně, když je třeba soli, dá se jídlo přisolit i připepřit.
Chod
Oběd | Večeře
Porce
Doba přípravy
2
osoby
10
minut
Porce
Doba přípravy
2
osoby
10
minut
Doba vaření
25
minut
Potřebujete:
300
g
uzené krkovice
1
bílou cibuli
150
g
kolínek
1
malou konzervu kukuřice
200
ml
smetany
1
vejce
pepř
Jak na to:
Kolínka uvaříme v osolené vodě.
Bílou cibuli nakrájíme na měsíčky. Maso pokrájíme na kostičky.
Položíme cibuli na dno zapékacích misek. Přidáme trochu masa.
Pokryjeme vrstvou kolínek.
Přidáme bílou cibuli a kukuřici.
Pak ještě položíme vrstvu masa.
Dáme do předehřáté trouby na 200 °C. Pečeme asi tak 20 minut nebo dokud kolínka nedostanou zlatavější barvu.
Přelijeme smetanou s rozmíchaným vajíčkem a trochou pepře. A dáme znovu do trouby. Pečeme tak asi 15 minut.
Hotovo.
Podáváme s okurkovým salátem.