Zapečená kolínka
Zapečená kolínka
Zapékaná kolínka nesolím. Už je soli dost v mase, kolínka jsou vařená se solí, to by mohlo stačit. Ostatně, když je třeba soli, dá se jídlo přisolit i připepřit.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
25minut
Jak na to:
  1. Kolínka uvaříme v osolené vodě.
  2. Bílou cibuli nakrájíme na měsíčky. Maso pokrájíme na kostičky.
  3. Položíme cibuli na dno zapékacích misek. Přidáme trochu masa.
  4. Pokryjeme vrstvou kolínek.
  5. Přidáme bílou cibuli a kukuřici.
  6. Pak ještě položíme vrstvu masa.
  7. Dáme do předehřáté trouby na 200 °C. Pečeme asi tak 20 minut nebo dokud kolínka nedostanou zlatavější barvu.
  8. Přelijeme smetanou s rozmíchaným vajíčkem a trochou pepře. A dáme znovu do trouby. Pečeme tak asi 15 minut.
  9. Hotovo.
  10. Podáváme s okurkovým salátem.