Zapečená makrela s bramborem a olivami | Rybářský experiment
Zapečená makrela
Použil jsem vařené brambory, takže k přípravě ještě připočtěte asi 20 až 30 minut. A je dobré mít vyšší pekáček, jinak budete bojovat s prostorem jako já a málem se vám tam všechno nevejde. Nejde o to, že ingredience skládáte po vrstvách, ale ještě musí zůstat prostor na zálivku s vejcem.
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10minut
Doba vaření
35minut
Potřebujete:
Jak na to:
  1. Připravíme si.
  2. Misku vymažeme máslem.
  3. Rozložíme na dno na kolečka nakrájenou cibuli a poklademe bramaborami.
  4. Další vrstvou je maso z makrely. Osolíme a opepříme. Přidáme další vrstvu cibule a nakrájenou pálivou papriku.
  5. Položíme třetí vrstvu – brambory. Přidáme ještě olivy.
  6. Zapékáme asi 20 minut při teplotě asi 190 °C.
  7. Rozmícháme vejce se smetanou a rozdrobíme nivu, kterou zamícháme do smetany s vejcem.
  8. Zalijeme smetanou brambory s makrelou.
  9. Nevadí, když se niva zcela nerozšlehá a zůstane na povrchu. Dáme zapéct asi na 15 minut.
  10. Hotovo.
  11. Podáváme s olivami, rajčátky a kyselou okurkou.