Tak jsem zase po odmlce vyrazil na berounské hrnčířské trhy. Bloumal jsem na prořídlém trhu a pak mě oslovil stánek Pelikán. A obhlížel jsem zapékací misku, až mi došlo, že ji musím mít. Doma na mě čekaly uzené makrely, tak mi to všechno secvaklo. Mísa je doma, makrely čekají, jdeme do toho.
Baked smoked mackerel | Pelikánova miska
Need: |
- 2 makrely každá tak 300 g
- 4 medium potatoes
- 2 hot peppers
- kousek butter
- 200 ml 12% cream
- 2 egg
- kořenící směs na ryby
- pepper
- salt
- granulated garlic
- 3 větší červené jarní cibulky můžeme zvolit i kuchyňskou cibuli
Units:
How do you:
- Brambory vaříme ve slupce asi 10 minutes, pak oloupeme. Nakrájíme je na kolečka. Papriky nakrájíme napříč na proužky. Cut the onion into half-moons. Makrely zbavíme hlav, páteře a kůže. Opatrně maso po kouskách oddělíme.
- Misku vymažeme máslem.
- Poklademe první vrstvu brambor.
- Poklademe vrstvu masa makrely.
- Přidáme trochu kořenící směsi na ryby.
- Potom poklademe vrstvu z cibule a paprik.
- Na cibuli přidáme další vrstvu brambor. Opepříme.
- Vejce rozšleháme ve smetaně, kterou ještě osolíme a opepříme, podle chuti, Of course. Přidáme ještě granulovaný česnek, tak 2 lžičky.
- Dáme misku do trouby předehřáté asi na 230 °C. Bake 10 minutes.
- Vejce rozšlehané ve smetaně nalijeme na poskládané brambory, cibuli a makrelu.
- Return to oven and bake so 40 minutes.
- Finished.
- Můžeme podávat.
- Enjoy your meal.
Tip:
Použité koření: