Brambory vaříme ve slupce asi 10 minut, pak oloupeme. Nakrájíme je na kolečka. Papriky nakrájíme napříč na proužky. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Makrely zbavíme hlav, páteře a kůže. Opatrně maso po kouskách oddělíme.
Misku vymažeme máslem.
Poklademe první vrstvu brambor.
Poklademe vrstvu masa makrely.
Přidáme trochu kořenící směsi na ryby.
Potom poklademe vrstvu z cibule a paprik.
Na cibuli přidáme další vrstvu brambor. Opepříme.
Vejce rozšleháme ve smetaně, kterou ještě osolíme a opepříme, podle chuti, samozřejmě. Přidáme ještě granulovaný česnek, tak 2 lžičky.
Dáme misku do trouby předehřáté asi na 230 °C. Pečeme 10 minut.
Vejce rozšlehané ve smetaně nalijeme na poskládané brambory, cibuli a makrelu.