Zapečená vinná klobása s rajčatem a vejci | Snídaňové překvápko
Stejnou snídani si můžete udělat určitě i bez předchozí večeře. Jen je třeba si klobásku opéci na oleji s máslem, tak 5 minut z každé strany.
Porce
Doba přípravy
1
osoba
5
minut
Porce
Doba přípravy
1
osoba
5
minut
Potřebujete:
1
rajče
1
spirála vinné klobásy
máslo
2
vejce
sůl
pepř
pažitka
2
lžičky
hrubozrnné hořčice
Jak na to:
Vymažeme zapékací misku máslem a poklademe dno rajčaty nakrájenými na silnější kolečka. Vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme 20 minut.
Na pečená rajčata přidáme pečenou klobásu.
Klobásu pomažeme hrubozrnnou hořčicí a rozklepneme vejce. Osolíme, případně opepříme a dáme zpět do trouby, pečeme ještě tak 10 minut.
Po vyjmutí z trouby posypeme nasekanou pažitkou.
Podáváme s cherry rajčátky a lehce opečeným toastovým chlebem.
Poznámky k receptu
Tento recept, jak už bylo zmíněno navazuje na
klobásu pečenou na zelenině s pivem
.