Zaapečené těstoviny

Zapečené těstoviny | Brnkačka se vzpomínkou

Rychlé, snadné, chutné. To je dnešní recept. Má sice tři fáze, vaření, restování a pečení, ale jsou to veskrze snadné kroky.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
40 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
40 minut
Možná to bude pro vás jedna ze vzpomínek na mládí, vlastně dětství, tehdy bývalo podobné jídlo frekventovanou položkou na školním jídelníčku. Ale domácí je domácí. A nezapomeňte přidat sterilovanou okurku.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
40 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
40 minut
Možná to bude pro vás jedna ze vzpomínek na mládí, vlastně dětství, tehdy bývalo podobné jídlo frekventovanou položkou na školním jídelníčku. Ale domácí je domácí. A nezapomeňte přidat sterilovanou okurku.
Zapečené těstoviny | Brnkačka se vzpomínkou
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. V osolené vodě uvaříme těstoviny, tak asi 10 minut, scedíme je a dáme stranou.
    Mix těstovin
  2. Šunku nakrájíme na proužky, cibulku na kolečka a orestujeme na troše sádla.
    Osmahneme
  3. Osolíme a opepříme.
    Osolíme
  4. Vymažeme zapékací misku trochou másla.
    Vymazaná miska
  5. Poklademe první vrstvu těstovin a na dáme šunku s cibulkou.
    První vrstva
  6. Můžeme jemně promíchnout, aby se vrstvy mírně promísily.
    Promícháme
  7. Přidáme horní vrstvu těstovin a vložíme do trouby nechat mírně zapéct (do trouby předehřáté na 170 °C), pečeme asi 10 minut.
    Horní vrstva
  8. Připravíme vejce a smetanu.
    Připravte si
  9. Smícháme vajíčko se smetanou.
    Mix
  10. Rozšleháme.
    Šleháme
  11. Zalijeme těstoviny a vrátíme do trouby na 15 minut.
    Zalijeme
  12. Po zapečení opět zalijeme těstoviny smetanou a dalším vajíčkem.
    Zalijeme
  13. Poklademe proužky tvrdého sýra, třeba ementálu. Vrátíme do trouby a pečeme ještě 10 minut.
    Sýr
  14. Hotovo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..