Podáváme

Zapečené těstoviny se žampiony a šunkou | Klasika, kde není co řešit

Zapečené těstoviny? Klasika, také je děláte, že jo? Ale každý máme nějaký postup, fígl, a také jinak mícháme ingredience. Každopádně je to skvělá večeře.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Základem jsou těstovin, ke slovu přijde šunka a žampiony. Ostatní si asi umíte představit, a také si tenhle recept upravíte podle sebe. Koření je na vás.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Základem jsou těstovin, ke slovu přijde šunka a žampiony. Ostatní si asi umíte představit, a také si tenhle recept upravíte podle sebe. Koření je na vás.
Zapečené těstoviny se žampiony a šunkou | Klasika, kde není co řešit
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Šunku nakrájíme na drobné kousky.
    Nakrájíme šunku
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno.
    Nakrájíme cibuli
  3. Žampiony přepůlíme a nakrájíme na plátky.
    Nakrájíme žampiony
  4. Rozehřejeme máslo a orestujeme cibuli. Přidáme šunku. A ještě žampiony.
    Orestujeme cibuli, přidáme šunku a houby
  5. Zakryjeme a 5 minut podusíme.
    Dusíme
  6. Přidáme česnek, osolíme a opepříme.
    Přidáme česnek a koření
  7. Ještě chvíli podusíme. A dáme stranou.
    Dusíme
  8. Dáme vařit těstoviny v osolené vodě.
    Vaříme těstoviny
  9. Do máslem vymazané zapékací misky dáme vrstvu těstovin.
    První vrstva
  10. Zakryjeme směsí se žampiony.
    Přidáme orestovanou směs
  11. Poslední vrstvu tvoří těstoviny. Vrstvy promícháme.
    Poslední vrstva a pak promícháme
  12. Ve smetaně rozmícháme strouhaný sýr spolu se lžičkou hrubozrnné hořčice.
    Ve smetaně rozmícháme sýr a přidáme hořčici
  13. Smetanovou směsí zalijeme těstoviny se žampiony a šunkou.
    Smetanovou směsí zalijeme těstoviny
  14. Dáme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme 25 až 35 minut, až horní vrstva zezlátne. Na posledních 5 minut zvýšíme teplotu na 220 °C, aby horní vrstva ještě víc zezlátla. Ale řiďte se zkušeností s vlastní troubou.
    Zapékáme
  15. Podáváme s jednoduchým okurkovým salátem.
    Podáváme se salátem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..