Zapečené těstoviny | Variace na těstoviny z pece
Dneska budeme experimentovat.
Porce Doba přípravy
2osoby 10 minut
Porce Doba přípravy
2osoby 10 minut
Doba vaření
40minut
Jak na to:
  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu. Cibuli nakrájíme na kolečka, stejně tak párky. Feferonky a jalapeňo nakrájíme nadrobno.
  2. Na oleji necháme zesklovatět cibuli.
  3. Přidáme párky a mírně opečeme.
  4. Přidáme šunkové koleno.
  5. A ještě feferonky a papričky. Pokud nechcete mít jídlo ostré jako břitva, můžete se mírnit v množství, nebo vynechat.
  6. Máslem vymažeme zapékací miskou.
  7. Poklademe první vrstvu těstovin.
  8. Přidáme vrstvu směsi. Mírně přisolíme, opepříme a přidáme trochu kořenící směsi na pizzu.
  9. Poklademe těstovinami.
  10. Opět poklademe směsí, opět mírně okořeníme a na vrch přidáme těstoviny.
  11. Pečeme v troubě při teplotě 200 °C asi 20 minut.
  12. Ve smetaně rozmícháme vejce, osolíme a opepříme.
  13. Přidáme část chedaru.
  14. Těstoviny zalijeme smetanou.
  15. Vrátíme do trouby tak na 10 minut. Poté ještě posypeme zbývajícím chedarem a při teplotě 250 °C ještě zapečeme tak 5 minut, aby se na povrchu vytvořila sýrová krusta.
  16. Můžeme podávat.
  17. Třeba s okurkou, ať už rychlokvaškou nebo sterilovanou.