Zapečené uzené s kysaným zelím a bramborami
Už se na to těším, jen si pomyslím. Mělo by to klapnout. A tady také máme důkaz. Klaplo to. Tak si také pochutnejte.
Chod
Oběd | Večeře
Porce
Doba přípravy
2-4
osoby
10
minut
Porce
Doba přípravy
2-4
osoby
10
minut
Doba vaření
20 + 50
minut
Potřebujete:
300
g
brambor
200
g
anglické slaniny
500
g
uzené vepřové rolované plece
500
g
kysaného zelí
1
cibuli
215
g
12% smetany
1
lžičku
sladké papriky
pepř
sůl
Jak na to:
Brambory nakrájíme na plátky.
Uvaříme v osolené vodě, tak 20 minut.
Anglickou slaninou vyskládáme pekáček.
Na slaninu poklademe plátky vařených brambor a pak přidáme nakrájenou cibuli. A ještě přidáme část zelí.
Poklademe na plátky nakrájené uzené maso.
Přidáme druhou vrstvu zelí.
Zalijem smetanou, ve které jsme rozmíchali lžičku sladké papriky.
Dáme do trouby předehřáté na 200 °C. Prvních 10 minut zakryjeme, pak už pečeme odkryté. Tak 40 minut.
Podáváme.