Tak jsem zase po odmlce vyrazil na berounské hrnčířské trhy. Bloumal jsem na prořídlém trhu a pak mě oslovil stánek Pelikán. A obhlížel jsem zapékací misku, až mi došlo, že ji musím mít. Doma na mě čekaly uzené makrely, tak mi to všechno secvaklo. Mísa je doma, makrely čekají, jdeme do toho.
Baked smoked mackerel | Pelikánova miska
Need: |
- 2 makrely každá tak 300 g
- 4 medium potatoes
- 2 hot peppers
- kousek butter
- 200 ml 12% cream
- 2 egg
- kořenící směs na ryby
- pepper
- salt
- granulated garlic
- 3 větší červené jarní cibulky můžeme zvolit i kuchyňskou cibuli
Units:
How do you:
- Brambory vaříme ve slupce asi 10 minutes, pak oloupeme. Nakrájíme je na kolečka. Papriky nakrájíme napříč na proužky. Cut the onion into half-moons. Makrely zbavíme hlav, páteře a kůže. Opatrně maso po kouskách oddělíme.
- Misku vymažeme máslem.
- Poklademe první vrstvu brambor.
- Poklademe vrstvu masa makrely.
- Přidáme trochu kořenící směsi na ryby.
- Potom poklademe vrstvu z cibule a paprik.
- Na cibuli přidáme další vrstvu brambor. Opepříme.
- Vejce rozšleháme ve smetaně, kterou ještě osolíme a opepříme, podle chuti, Of course. Přidáme ještě granulovaný česnek, tak 2 lžičky.
- Dáme misku do trouby předehřáté asi na 230 °C. Bake 10 minutes.
- Vejce rozšlehané ve smetaně nalijeme na poskládané brambory, cibuli a makrelu.
- Return to oven and bake so 40 minutes.
- Finished.
- Můžeme podávat.
- Enjoy your meal.
Tip:
Použité koření:
Zapečené uzené s kysaným zelím a bramborami | Snadná večeře, třeba
Se zelím už tady máme kuře, butkrálíka. Takže můžeme vyzkoušet uzené. Vepřovou rolovanou plec. And again it's a bit different recipe.
Zapečené uzené s kysaným zelím a bramborami
Units:
Need: |
300 g
potato
200 g
bacon
500 g
uzené vepřové rolované plece
500 g
sauerkraut
1
cibuli
215 g
12% cream
1 spoon
sweet peppers
pepper
salt
Units:
How do you:
-
Brambory nakrájíme na plátky.
-
Uvaříme v osolené vodě, tak 20 minutes.
-
Anglickou slaninou vyskládáme pekáček.
-
Na slaninu poklademe plátky vařených brambor a pak přidáme nakrájenou cibuli. A ještě přidáme část zelí.
-
Poklademe na plátky nakrájené uzené maso.
-
Přidáme druhou vrstvu zelí.
-
Zalijem smetanou, ve které jsme rozmíchali lžičku sladké papriky.
-
Dáme do trouby předehřáté na 200 °C. Prvních 10 minut zakryjeme, pak už pečeme odkryté. So 40 minutes.
-
-
served.
Zapečené těstoviny se žampiony a šunkou | Klasika, where there is no problem,cs
Zapečené těstoviny? Klasika, You are also doing, že jo? But we all have some career, trick, a také jinak mícháme ingredience. Anyway, it's a great dinner.
Zapečené těstoviny se žampiony a šunkou | Klasika, where there is no problem,cs
Need: |
- 120 g pasta
- 150 g ham
- 1 cibuli
- 100 g žampionů
- 1 spoon granulated garlic
- 1 spoon soli
- 1/4 lžičky pepře
- 30 g butter
- 1 spoon hrubozrnné hořčice
- 210 g 12% cream
- 50 g grated cheese
Units:
How do you:
- Ham cut into small pieces.
- Chop the onion.
- Přepůlíme mushrooms and cut into slices.
- Melt butter and saute onion. add the ham. And mushrooms.
- Cover and 5 minutes simmer.
- add garlic, osolíme a opepříme.
- Simmer for a while. And we put aside.
- Boil pasta in salted water.
- Into buttered baking dish put a layer of pasta.
- Cover mixture with mushrooms.
- The last layer consists of pasta. layers toss.
- Stir in the cream grated cheese, along with a teaspoon of mustard.
- Cream mixture, pour the pasta with mushrooms and ham.
- Dáme do trouby předehřáté na 190 ° C and bake 25 until 35 minutes, to the upper layer to gold. at last 5 minutes to raise the temperature 220 °C, the upper layer more zezlátla. Ale řiďte se zkušeností s vlastní troubou.
- Podáváme s jednoduchým okurkovým salátem.