Krémové kuře s pórkem | Rychle za dobrým obědem

Tak už zase máme kuře! Nezoufejte, že bych neznal nic jiného, ale okolnosti mě nutí vařit měkká jídla a tak se dá kuřecí maso využít skvěle.
Jako příloha se nabízejí brambory, ale stejně dobře můžete nasadit i rýži.

Podáváme i s rýží
Podáváme i s rýží

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
A bude to i s přílohou, tentokrát bramborami. A bude to i rychlá záležitost. Jen 10 minut na přípravu a a 20 minut na vaření! Jen nezapomeňte na souběh přípravy kuřete a vaření brambor, jinak se zaseknete a časově to nevyjde. Začněte bramborami, ale pokud potřebujete jídlo správně načasovat, klidně si všechno připravte, dá se dobře ohřát a pak podáváme s právě uvařenými bramborami.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
A bude to i s přílohou, tentokrát bramborami. A bude to i rychlá záležitost. Jen 10 minut na přípravu a a 20 minut na vaření! Jen nezapomeňte na souběh přípravy kuřete a vaření brambor, jinak se zaseknete a časově to nevyjde. Začněte bramborami, ale pokud potřebujete jídlo správně načasovat, klidně si všechno připravte, dá se dobře ohřát a pak podáváme s právě uvařenými bramborami.
Krémové kuře s pórkem | Rychle za dobrým obědem
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Brambory tentokrát nakrájené hranolkovačem několikrát propereme a pak vaříme v osolené s kmínem a  zbytky pórku. Vaříme tak 20 minut, takže se nezdržujte čekáním na přílohy. Tohle je start.
    Vaříme brambory
  2. Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na proužky. Anglickou slaninu nadrobno, pórek na kolečka.
    Nakrájíme maso, slaninu i pórek
  3. Na 1 lžíci oleje nejprve osmahneme slaninu, tak 2 minuty a pak přidáme kuřecí maso. Opékáme další asi 3 minuty, tak, aby nám maso začalo tu a tam zlátnout.
    Opečeme slaninu
  4. Přidáme kuře a opečeme
  5. Přidáme nakrájený pórek, a na středním ohni povaříme, aby změkl. Dejte mu na to tak 10 minut.
    Přidáme pórek
  6. Teď maso s pórkem zaprášíme lžící hladké mouky a postupně přidáváme kuřecí vývar. Mícháme a přidáme, mícháme a přidáme... Jemně dochutíme solí a pepřem.
    Zaprášíme moukou
  7. Přidáváme vývar
  8. Přidáme 1 lžíci celozrnné hořčice a 2-3 lžíce zakysané smetany. Promícháme, zakryjeme a dusíme na mírném ohni asi 5 minut, aby omáčka zhoustla a byla krémová.
    Přidáme hořčici
  9. Přidáme smetanu
  10. Povaříme
  11. Podusíme
  12. Maso s omáčkou přelijeme přes uvařené brambory.
    Krémové kuře s pórkem

Zelníky s olomouckými tvarůžky a anglickou slaninou | Taková obyčejná skvělá večeře | Prostě super

Už jsem měl chuť si pořádně zařádit se zelím a tak jsem sáhl po nápadu na zelníky, zelné placky či jak tomu chcete říkat. Prostě takový bramborák z kysaného zelí. Zkuste je s ostrým rajčatovým čatní s chilli nebo sladší verzí. Studené zelníky si můžete dát na chvíli do trouby a jsou zase jako právě usmažené. Může to být stejně jak skvělá svačina tak i snídaně.

Rustikálnější snídaňová verze
Rustikálnější snídaňová verze

Uložit

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Zelníky jsem připravoval podle momentální inspirace, samozřejmě, že podobnost s přípravou bramboráků vám bude podezřelá (a správně), jenom jsem si říkal jaké by to asi bylo smíchat se zelím olomoučké tvarůžky. A přestože jsem si s tím hrál v pozdějším odpoledni, najednou bylo hotovo a já musel na schůzku, takže večeře čekala tiše na zájemce. Stačil jsem ochutnat s rybízovou marmeládou, a bylo to skvělé! I když původně jsem chtěl udělat i rajčatové čatní. Po návratu už na stole ležela jenom cedulka: Placky – super!!! A protože jsem si chtěl pohrát ještě víc, vrátil jsem se k původní myšlence a přichystal rajčatové čatní s chilli a dal si zelníky k obědu.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2-4 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Zelníky jsem připravoval podle momentální inspirace, samozřejmě, že podobnost s přípravou bramboráků vám bude podezřelá (a správně), jenom jsem si říkal jaké by to asi bylo smíchat se zelím olomoučké tvarůžky. A přestože jsem si s tím hrál v pozdějším odpoledni, najednou bylo hotovo a já musel na schůzku, takže večeře čekala tiše na zájemce. Stačil jsem ochutnat s rybízovou marmeládou, a bylo to skvělé! I když původně jsem chtěl udělat i rajčatové čatní. Po návratu už na stole ležela jenom cedulka: Placky – super!!! A protože jsem si chtěl pohrát ještě víc, vrátil jsem se k původní myšlence a přichystal rajčatové čatní s chilli a dal si zelníky k obědu.
Zelníky s olomouckými tvarůžky a anglickou slaninou | Taková obyčejná skvělá večeře | Prostě super
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Připravte si vše, co potřebujete.
    Vše si připravíme
  2. Startovní ingredience
  3. Zelí prsty dobře v misce rozdělíme, pokud jsou větší kousky, je dobré zelí překrájet.
    Zelí probereme
  4. Nakrájíme anglickou slaninu na drobné kousky.
    Nakrájíme anglickou slaninu
  5. Nakrájíme olomoucké tvarůžky na drobnější kousky.
    Nakrájíme olomoucké tvarůžky
  6. Slaninu s tvarůžky dáme stranou.
    Dáme stranou
  7. K zelí přidáme hladkou mouku.
    K zelí přidáme mouku
  8. Do mouky rozklepneme vejce.
    Rozklepneme vejce
  9. Přidáme uzenou papriku a česnekovou pastu.
    Přidáme papriku a česnekovou pastu
  10. Přidáme slaninu a tvarůžky.
    Přidáme slaninu a tvarůžky
  11. Všechno dobře promícháme, třeba rukama nebo robotem. Já dal přednost prstům. Je to takové patlání, ale ruce pak stačí umýt.
    Vše promícháme
  12. Přilijeme mléko a zapracujeme ještě prsty do těsta.
    Přilijeme mléko
  13. Přidáme majoránku.
    Přidáme majoránku
  14. Opepříme. Můžete osolit, ale v česnekové pastě je sůl je a to mi stačí.
    Opepříme
  15. Dobře promícháme, tentokrát jsem již použil velkou lžíci.
    Dobře promícháme
  16. Do lívanečníku dáme kousky sádla a pak nalijeme část těsta. Smažíme na středním plameni, tak asi 4 minuty.
    Smažíme
  17. Obrátíme (lepší je tenká obračečka, ale musel jsem si vypomoci opatrně vidličkou, dřevěnou špachtlí to nešlo) a pečeme další 4 minuty.
    Obrátíme
  18. Hotovo!
    Dopečeno
  19. Podáváme s dipem, čatní nebo i marmeládou – podle chuti.
    Podáváme
  20. Zelníky můžete podávat k obědu, večeři nebo svačině a také i druhý den ke snídani. Stačí je chvilku ohřát v troubě.
    Rustikálnější snídaňová verze
Tip:

A že je recept jednoduchý? To je, uvidíte sami ve VIDEU.


A že nekecám, taky je důkaz:

Důkaz, který potěší...
vzkaz

Kuře na pánvi se zeleninou | Správná volba

Snadná a rychlá večeře, to se v dnešní době hodí. Svižná práce a dokonalý výsledek. Neberte to tak, že se chvástám, prostě je to tak.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
35 minut
Vlastně by se dalo říct, že tohle vaření je brnkačka. Ale ne, odfláknout se to nemá a nedá. Třebaže času při přípravě zase tolik nestrávíte. Přihoďte k tomu malé vařené brambory, které vaříme s kousky řapíkatého celeru, brambory tak získají chuť navíc – a máte báječnou večeři. Jo, přílohu si zvařte včas, aby večeře nemusela čekat. Takže vyříme skoro souběžně.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
35 minut
Vlastně by se dalo říct, že tohle vaření je brnkačka. Ale ne, odfláknout se to nemá a nedá. Třebaže času při přípravě zase tolik nestrávíte. Přihoďte k tomu malé vařené brambory, které vaříme s kousky řapíkatého celeru, brambory tak získají chuť navíc – a máte báječnou večeři. Jo, přílohu si zvařte včas, aby večeře nemusela čekat. Takže vyříme skoro souběžně.
Kuře na pánvi se zeleninou | Správná volba
Potřebujete:
Dresink
Příloha
Jednotky:
Jak na to:
Kuře
  1. Na pánvi osmahneme na proužky nakrájenou anglickou slaninu.
    Nakrájíme slaninu
  2. Osmahneme
  3. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, přidáme k nim česnekovou pastu a prsty ji vmasírujeme do masa.
    Maso nakrájíme
  4. Česnek vmasírujeme
  5. Kousky kuřecího masa přidáme ke slanině a opečeme. Stačit by mělo 5 minut, maso by mělo být opečené. Mezitím si dáme vařit brambory, potřebují tak 20 minut.
    Přidáme ke slanině a osmahneme
  6. Přilijeme vývar a přidáme zelené fazolky. Zakryjeme a vaříme na střední teplotě tak 10 minut.
    Vývar přilijeme
  7. Promícháme
  8. Zakryté dusíme
  9. Vmícháme na drobno nakrájenou žlutou papriku, zakryjeme a vaříme ještě 5 minut. Občas promícháme.
    Papriku nakrájíme
  10. Přidáme k masu papriku
  11. Dusíme
  12. Vmícháme rajčata, která podélně rozčtvrtíme a napříč nakrájíme na plátky.
    Nakrájíme rajčata
  13. Přidáme dresink, desetkrát otočíme mlýnkem s pepřem a nezakryté povaříme tak 3 až 5 minut.
    Přidáme dresink
Dresink
  1. Do oleje přimícháme ocet a všechny ostatní ingredience. Důkladně promícháme, aby se vše dobře propojilo.
    Smícháme všechny ingredience
Příloha
  1. Oloupané malé brambory vaříme s nakrájeným stonek řapíkatého celeru v osolené vodě.
    Brambory vaříme s celerem
Podáváme
  1. Kuřecí směs podáváme s vařenými bramborami.
    Podáváme s vařenými bramborami
Tip:

Jak udělat dresink?
Pomocný recept jsem našel na stránkách Rehabilitace.info na pikantní italský dresing:

Potřebujeme:
3/4 šálku olivového oleje
1/3 šálku červeného vinného octa
3 lžičky javorového sirupu
1 lžičku soli
1 lžičku černého mletého pepře
½ stroužku česneku
5 lžičky worchester
Jak na to:
Olivový olej, vinný ocet, javorový sirup a prolisovaný česnek dáme do misky a důkladně smícháme. Přidáme sůl, pepř, nejlépe přímo z mlýnku kvůli vůni a worchesterovou omáčku. Důkladně mícháme, dokud se všechny ingredience nespojí.

Mírně jsem si recept upravil a místo sirupu přidal pouze cukr.

Rychlé špagety s rajčaty a mozzarellou | Záchrana na poslední chvíli

Měl jsem v plánu jiné jednoduché jídlo, ale nějak jsem se vzepřel a vřadil do jídelníčku novinku. Jo, podobá se odbobným špagetovým jídlům, ale příprava je svižná a to se cení. A vznikla za pochodu.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Někdo tomu říká carbonara, ale tohle carbonara není, je to improvizace. Nápad se rodil během pochodu supermarketem. Dám dohromady, co se dá dát dohromady.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Někdo tomu říká carbonara, ale tohle carbonara není, je to improvizace. Nápad se rodil během pochodu supermarketem. Dám dohromady, co se dá dát dohromady.
Rychlé špagety s rajčaty a mozzarellou | Záchrana na poslední chvíli
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Anglickou slaninu nakrájíme na kousky a opečeme na suché pánvi.
    Osmahneme slaninu
  2. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme.
    Přidáme cibulku
  3. Dáme vařit špagety v osolené vodě. Do al dente potřebují tak 7 minut.
  4. Přimícháme na drobnější kousky nakrájený salám, nasekaný česnek a na kroužky nakrájený pórek. Promícháme a přidáme nasekaná rajčata (jo jsou z konzervy). Dusíme tak 10 minut na střední teplotě.
    Přidáme salám
  5. Přidáme tak jednu naběračku vody z vařených špaget. Promícháme a dusíme ještě tak 10 minut. Osolíme a opepříme, přidáme špetku provenálského koření. Promícháme.
    Přidáme vodu ze špaget
  6. Vmícháme špagety a můžeme podávat.
    Vmícháme špagety
  7. Před podáváním posypeme strouhanou mozzarellou.
    Posypeme strouhanou mazzarellou