Na recept na kuřecí kormu jsem narazil tak při brouzdání po internetu a hledání něčeho úplně jiného. Název mě přitáhl, tak jsem si kliknul na Koloniál, kde nabízí recept Tereza z Foodlover. A tak pátrám dál. Kormu připravuje i Jamie Oliver, jede v tom dost lidí. A co to korma je? Wikipedie mi česky nabízí šílené vysvětlení: Jedná se o středověký nápoj keltského původu. Původně se připravoval tak, že do piva byl přidán med a kmín. V dnešní době je možné se s tímto nápojem setkat v tematických středověkých hospodách (tzv. krčmách). Tam bývá často míchán jako směs piva a medoviny. Tak to je možná pravda, ale v tomhle případě jsme vedle. Anglická verze wikipedie je o něčem jiném: Korma (z turecké kavurmy), též hláskovaná kormaa, qorma, khorma, kurma nebo qovurma, je pokrm pocházející z indického subkontinentu. Skládá se z masa nebo zeleniny restované s jogurtem nebo smetanou, vodou nebo vývarem a kořením, vytvoří se hustá omáčka nebo glazura. Tak to už jsme nějak doma. Že jo?
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
35minut
Doba vaření
20minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
35minut
Doba vaření
20minut
Je to ozvěna Orientu. Svižné jídlo, které potěší duši i chuťové pohárky. Když se do něho pustíte, nebudete litovat. A už je jedno, jestli k přípravě použijete kuřecí prsa nebo stehenní řízky. Trocha chilli vloček a feferonka hází Orient sice do Mexika, ale proč ne?!
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
35minut
Doba vaření
20minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
35minut
Doba vaření
20minut
Je to ozvěna Orientu. Svižné jídlo, které potěší duši i chuťové pohárky. Když se do něho pustíte, nebudete litovat. A už je jedno, jestli k přípravě použijete kuřecí prsa nebo stehenní řízky. Trocha chilli vloček a feferonka hází Orient sice do Mexika, ale proč ne?!
Jestli máte chutě, že nevíte coby, zkuste thajský okurkový salát. Nejspíš bude na místě vzniku ostřejší, protože je v něm dost rýžového octa. Tak uvidíme, jak si poradím já i chuťové pohárky. A můžete si k jídlu připravit i hůlky. No, s mýma volšovýma rukama se bez nich raději obejdu.
Hlasů: 2
Hodnocení: 3
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
4osoby
15minut
Porce
Doba přípravy
4osoby
15minut
Trochu si pohrajte s okurkou, je to zpestření a oku to lahodí. Pokud se nebojíte, přidejte rovnou třetinu šálku rýžového octa a zapomeňte na vodu. Já jsem si připravil verzi light – s vodou. A pokud vám chybí sůl, počítejte s tím, že arašídy obvykle pořídíte rovnou solené.
Hlasů: 2
Hodnocení: 3
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
4osoby
15minut
Porce
Doba přípravy
4osoby
15minut
Trochu si pohrajte s okurkou, je to zpestření a oku to lahodí. Pokud se nebojíte, přidejte rovnou třetinu šálku rýžového octa a zapomeňte na vodu. Já jsem si připravil verzi light – s vodou. A pokud vám chybí sůl, počítejte s tím, že arašídy obvykle pořídíte rovnou solené.
Okurku škrabkou ozdobte několika zářezy. Na chuť to vliv nemá, ale vypadá to skvěle.
Okurku nakrájíme na plátky. Co možná nejtenčí, ale nepropadejte panice, že nejste struhadlo.
Připravíme si dresing. Smícháme všechny ingredience. Sezamový olej dát nálevu barvu, ocet ostřejší chuť. Vločky chilli jsou i tak trochu na ozdobu.
Arašídy nožem nasekáme, jarní cibulku nakrájíme na kolečka, je dobré pro oko, když budete krájet našikmo.
Dresing přelijeme na nakrájené okurky.
Přidáme nasekané arašídy a jarní cibulku. Promícháme několikrát, aby se nálev dostal ke všem částem okurek. Dáme vychladit. Před servírováním ještě promícháme.