Už tu máme jeden recept, byl to takový vypuštěný balónek. Takže to rozjíždím ještě jednou. A proč variace na gyros? Trocha koření chutě pozmění.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut + 60 minut na odležení v chladu
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut + 60 minut na odležení v chladu
V receptu, na který odkazuji výše, je popsána i celá historie tohoto jednoduchého jídla. Takže jen ve stručnosti. Osolte, opepřete a přidejte trošku minerální vody. Dobře promíchejte. Žádné vejce, strouhanku nebo mouku nepřidávejte, na majoránku také zapomeňte a na vegetu ani nemyslete. No, koření na gyros je tu jaksi bonus. Tenkrát jsme doma, kráva i prase je z tuzemských chovů.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut + 60 minut na odležení v chladu
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut + 60 minut na odležení v chladu
V receptu, na který odkazuji výše, je popsána i celá historie tohoto jednoduchého jídla. Takže jen ve stručnosti. Osolte, opepřete a přidejte trošku minerální vody. Dobře promíchejte. Žádné vejce, strouhanku nebo mouku nepřidávejte, na majoránku také zapomeňte a na vegetu ani nemyslete. No, koření na gyros je tu jaksi bonus. Tenkrát jsme doma, kráva i prase je z tuzemských chovů.
Oba druhy masa smícháme, zalijeme trochou minerálky a přidáme pepř, sůl a špetku koření na gyros. Prohněteme a vytvoříme kompaktní masu. Dáme do chladu tak na hodinku odležet.
Mezitím dáme vařit brambory. Když volíte baby brambory, můžete je nechat ve slupce. Větší můžeme přepůlit. Vaříme 20 minut.
Z masové směsi vytvoříme v dlani koule.
Vytvoříme válečky, které pak smažíme.
Smažíme tak asi 5 minut v dobré vrstvě řepkového oleje.
Podáváme s bramorem, nakrájenou cibulí a hořčicí. Nebo ještě můžeme přidat omáčku na gyros.