Porce | Doba přípravy |
2 osoby | 30 minut |
Doba vaření |
60 minut |
|
|
|
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Potřebujete: |
- 4 bílé papriky
- 250 g mletého masa
- 1 cibuli
- 4 stroužky česneku
- divoké koření celý pepř, nové koření, bobkový list
- 1 rajský protlak
- 1 plechovka krájených rajčat
- 2 rajčata
- 2 lžíce strouhanky
- 100 ml mléka přidáváme postupně podle potřeby
- 5 g cukru
- sůl
- olej
Jednotky:
Jak na to:
- Paprikám odřízneme vršky a špičky – jen kousek (budou se lépe plnit, protože odříznutými špičkami unikne vzduch), zbavíme je semínek.
- Mleté maso smícháme se strouhankou a mlékem (mléko přidáváme postupně, abychom měli pevnější hmotu), přidáme prolisovaný česnek a osolíme.
- Směsí naplníme papriky. Pokud trocha směsi zbyde, uděláme z ní koule, které přidáme k paprikám.
- Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přihodíme i paprikové špičky. Plněné papriky orestujeme ze všech stran a přidáme rajský protlak, divoké koření, nakrájená čerstvá rajčata a plechovku krájených rajčat i s omáčkou, podlijeme vodou, dobře promícháme a dusíme.
- Podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem.