Uděláme si lehkou večeři, ale časově si to samozřejmě můžete nastavit podle chuti.
Nemusíte si tento salát připravovat jenom pro sebe, stačí spočítat osoby u stolu a násobit ingredience. Samozřejmě, že je namístě zvážit co budeme násobit a zároveň před dokončením ochutnávejte, aby se dílo scela zdařilo. Že to všechno přece víte? No, opakování je matkou, jo to taky víte. Tak dobrou chuť.
Nemusíte si tento salát připravovat jenom pro sebe, stačí spočítat osoby u stolu a násobit ingredience. Samozřejmě, že je namístě zvážit co budeme násobit a zároveň před dokončením ochutnávejte, aby se dílo scela zdařilo. Že to všechno přece víte? No, opakování je matkou, jo to taky víte. Tak dobrou chuť. |
Okurkový salát s rajčaty | S příchutí balsamikového octa
Potřebujete: |
- 1/2 salátové okurky – cca 150 g
- 2 soudková rajčata
- 1 červenou cibuli
- 1/4 lžičky metého černého pepře
- 2-3 špetky soli
- 1 špetku sušených koprových výhonků
- 1 lžíci olivového oleje
- 1 lžíci bílého balsamikového octa – s příchutí medu (mild)
- 1 lžíci vody
- 1 lžičku hořčice – libovolné, podle chuti
Jednotky:
Jak na to:
- Okurku oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata rozčtvrtíme a pak nakrájíme napříč na kousky. Cibuli nakrájíme na kolečka.
- Zbývající ingredience smícháme a dobře promícháme.
- Zálivkou zalijeme směs okurky, rajčat a cibule. Promícháme. Můžeme podávat ihned, nebo dát na chvíli vychladit a pak podáváme.
Tip:
Balsamikový ocet s příchutí medu je jemnější než ten klasický, jak ho známe a někdo se ho i děsí. Když na něj natrefíte, zkuste ho.
.