Kuře ovoněné česnekem v pikantní omáčce je skvělá rychlá večeře. Něco ve stylu šup sem šup tam. Already, Just kidding, ale tak nějak to je. Než si uvaříte rýži, budete mít skoro hotovo.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
20 minutes |
|
|
|
Need: |
- 250 g Chicken breast fillets
- 1 spoon olivového oleje
- 200 g green beans pomůže konzerva
- 2 lžíce soy sauce
- 2 lžíce vody
- 2 lžíce bílého vína
- 2 lžičky cukru krystal (tedy 10 g)
- 1 spoon hnědého cukru
- 1 spoon granulated garlic
- 1 spoon chilli omáčky
- 1 spoon srirachy – jistě psáno sriraja
- 1 spoon cornstarch
- 1 spoon řepkového oleje
- 2 cloves garlic nasekaného
- Kuřecí maso nakrájíme na kostky. Smícháme všechny ingredience omáčky.
- V pánvi wok zahřejeme olej a opečeme kuřecí kousky dorůžova. Opečené kuřecí maso dáme stranou.
- Do pánve dáme nakrájené zelené fazolky a za stálého míchání opečeme. So 2 until 3 minuty.
- K fazolkám v pánvi přidáme opečené kuřecí maso a zalijeme připravenou omáčkou. Promícháme a na střední teplotě vaříme až omáčka zhoustne. Pokud je až příliš hustá, kvůli škrobu, přilijeme horkou vodu. Teplotu zmírníme a vše necháme provařit.
- Podáváme s rýží. Vytvoříme na talíři rýžové lůžko a přelijeme je omáčku s masem a fazolkami.

Špekáčky jednoduše se zelím a bramborami
Já se snad k těm utopencům nedostanu! Pořád mi do toho leze, hlavní je, že nejsem tak docela přesvědčený, že to bude fungovat, takže to odkládám. Jenomže co se špekáčky, které jsem pořídil v domnění, že už je jejich čas na utopení? Zkusíme nějakou jinou záležitost. Nějak mám představu, že uzeniny a kysané zelí patří hlavně do polské a německé kuchyně. Nevím, jak jsem k tomu přišel, ale prostě se mi to v hlavě uhnízdilo. Ale to nebrání v ničem, natož pak ve spáchání rychlého oběda. Dneska rozhoduje čas a chuť. Chuť by měla být přítomna vždycky, a také je, s časem nejsem tolik na štíru, ale v mém případě jsem asi výjimka. No, nebudu to rozmazávat, jdeme na věc.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 5 minutes |
Cook Time |
30 minutes |
|
|
|
Need: |
- 2 sausages oloupané, překrájené šikmo na kolečka
- 2 potatoes nakrájené na kostičky
- 1 cibuli překrojenou na polovinu a pak na půlměsíčky
- 150 g sauerkraut
- pepper
- salt
- kmín
- 1 spoon řepkového oleje
- 30 ml bílého vína
- Zahřejeme olej na pánvi a opečeme rozkrájené špekáčky. Měly by stačit tak 2-3 minuty. aside the.
- Do stejné pánve dáme na kostičky nakrájené brambory, lehce je opečeme, to trvá asi tak 6 minutes.
- Přidáme cibuli, kterou zpěníme.
- Do brambor vmícháme zelí, salt, opepříme a okmínujeme (podle chuti, proto není uvedeno množství, ale se solí to moc nepřehánějte). Povaříme na mírném ohni 5 minutes.
- Přilijeme trochu bílého vína a necháme odpařit.
- Pak přidáme opečené špekáčky a prohřejeme. I guess 4 minuty. Then cover and parking.
- served.

Hráškové rizoto s kuřecími hranolky | Italská inspirace
Dobrá, je to italské rizoto, ale tak trochu není. Už tu máme jeden recept, dneska si připravíme něco trochu jiného, I would say, že z rizotové rodiny. Připravuje ve stylu pravého italského rizota, takže by se neměla rýže ani sypat, ani být rozvařená.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
20 minutes |
|
|
|
Need: |
- 500 ml kuřecího vývaru
- 80 ml bílého vína
- 20 g butter
- 2 šalotky ca. 40 g
- 200 g chicken thigh fillet
- 50 g hrášku
- 4 lžíce hladké mouky
- 200 g rýže Arborio
- salt
- pepper
- 1 egg
- 3 lžíce rostlinného oleje
- špetku mletého rozmarýnu
- špetku dried parsley
- Máslo rozpustíme v pánvi, zesklovatíme nakrájenou šalotku.
- Přidáme rýži a za stálého míchání vaříme 1 minutu.
- Zalijeme vínem a promícháme. Mícháme, aby se víno redukovalo na polovinu.
- Zalijeme trochou vývaru a promícháme. Jakmile se tekutina vstřebá do rýže, přilijeme další část vývaru. Rýže potřebuje 16 until 18 minutes, zakryjeme ji a dusíme, aby absorbovala tekutinu. Po čase přidáme ještě zbývající vývar a strelizovaný hrášek. Promícháme a opět zakryjeme. Rýže by měl být pevná na skus. V závěru ji osolíme a opepříme.
- Mezitím si připravíme kuřecí hranolky. Kuřecí stehenní řízek nakrájíme na kousky podobající se hranolkům, salt, přidáme mletý rozmarýn a petrželku. Obalíme v hladké mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a opečeme v rozpáleném oleji.
- Podáváme s kuřecími hranolky.
Kuřecí hranolky připravíme obdobným způsobem jako rychlé kuřecí řízky, jen maso rozdělíme na podélné kousky o šíři asi 1 cm. Nerovnosti kousků nejsou na škodu, nejsme fabrika na přesné obrábění kovů, ale kuchaři.

Špagety s krevetami a rajčátky
Uf, Jamie Oliver mi nabídnul recept s rukolou, no, to teda ne, slyším doma. So what? Jak je patrné z názvu, přišla ke slovu rajčata. Použil jsem soudková, ale vezměte ta, jaká máte po ruce nebo v oblibě. Že máte kupovaná, že máte z vlastní zahrádky? To je docela fuk, jen by měla vonět jako rajčata. Vše si připravte, protože jakmile začnete vařit špagety, máte už jenom tak sedm až devět minut (al dente je al dente!) a to sice stačí k obstarávání pánve, ale stejně je to frčák, protože hlídáte, mícháte… Ovšem žádný strach, i tohle se dá stihnout bez ztráty kytičky. A až dáte porce na talíř, nebudete si muset utírat pot z čela a nebudete dýchat jako kdybyste běželi stovku na čas. Já, tedy upřímně, si dám špagety s krevetami ještě jednou, než abych si dal tu stovku.
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
12 minutes |
|
|
|
Need: |
- 300 g krevet – koktejlové předvařené
- 100-120 g špaget
- 2 lžičky olivového oleje
- 2 cloves garlic pomačkáme a nasekáme
- 2 chilli papričky nakládané nebo čerstvé
- 2 soudková rajčata
- 60 ml bílého vína
- handful hladkolisté petržele
- salt
- pepper
- Uvaříme špagety v osolené vodě, měly by být al dente. Takže asi 7 until 9 minutes, podle návodu na obalu.
- Mezitím si na střední teplotě rozehřejeme olej, pak přidáme česnek a nasekané chilli, která jsme zbavili semínek. Vaříme za stálého míchání 30 seconds. ne déle, aby česnek nezhořknul.
- Přidáme krevety a vaříme asi tak 3 until 4 minutes. Pořád na středním ohni, prostě žádná divočina a bublání. Necháme krevety, aby dostaly barvu a dokroutily se – nakonec vytvoří kolečka jako prstýnky.
- Přihodíme nadrobno nakrájená rajčata, mícháme a vaříme 2 until 3 minuty, aby rajčata změkla. Můžete použít i koktejlová rajčátka, nebo větší, která podle druhu zbavíme semínek. Ona se stejně při krájení dost často eliminují, tak je nevracejte k dužině.
- Přilijeme víno a přivedeme k varu. Vaříme 5 minutes, aby se omáčka redukovala asi tak na půlku, občas promícháme.
- Ke krevetám v omáčce přidáme scezené špagety a nasekanou petrželku, jemně promícháme a decentně osolíme a opepříme.
- Rozdělíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.
