Na kolik způsobů je možné připravit kuřecí maso? A na kolik způsobů jste si připravili kuřecí prsa? Asi se to nedá spočítat. Přesto přidávám další položku. Ochutnejte.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
50minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
50minut
Opravdu je to pikantní, ale nic zase moc ostrého. Jídlo opět tak na jednu pánev, což je praktické. Pojďme do toho!
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
50minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
50minut
Opravdu je to pikantní, ale nic zase moc ostrého. Jídlo opět tak na jednu pánev, což je praktické. Pojďme do toho!
Už jsem zkoušel okurku, tentokrát je na řadě ředkvička. Zahraje si v zakysané smetaně, protože potřebujeme rychlý dip, lahodný a vyvážející chutě servírovaného jídla. Seznamte se. V hlavní roli ředkvičky a zakysaná smetana.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Nakrájet ředkvičku nadrobno, to je jediná komplikace. Pro někoho jistě banalita, takže další text můžete přeskočit, vzít nůž a jít do toho. Ředkvičku stačí překrojit podélně na půlku, pak ještě na dvě vrstvy a už můžeme krájet jako cibuli. Podélné husté řezy a pak příčné. Výhodou je, že ředkvičku se mi podařilo takhle nakrájet do poslední mrtě, zatímco na konci cibule mi jednotlivé vrstvy sklouzávají. Viděl jsem to mockrát v televizi i na videu a stejně se mi to děje, zatímco někteří nakrájí cibuli svižně, jedou jako motorová myš. Ale tady neřešíme cibuli, takže klid.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Nakrájet ředkvičku nadrobno, to je jediná komplikace. Pro někoho jistě banalita, takže další text můžete přeskočit, vzít nůž a jít do toho. Ředkvičku stačí překrojit podélně na půlku, pak ještě na dvě vrstvy a už můžeme krájet jako cibuli. Podélné husté řezy a pak příčné. Výhodou je, že ředkvičku se mi podařilo takhle nakrájet do poslední mrtě, zatímco na konci cibule mi jednotlivé vrstvy sklouzávají. Viděl jsem to mockrát v televizi i na videu a stejně se mi to děje, zatímco někteří nakrájí cibuli svižně, jedou jako motorová myš. Ale tady neřešíme cibuli, takže klid.
Jakže nasucho? Vlastně jsem to už provozoval na grilovací pánvi, aniž bych tušil, že se tomu tak říká. No jo, někdy objevíte Ameriku po letech. Takže se obejdeme bez obligátní kořeněné majdy, která obvykle hraje roli při grilování, ale bez chuti tohle kuře určitě nebude. Jenom to trvá trošku déle. Protože je to pomalé kuře, tedy pomalu pečené. Pro inspiraci jsem si zašel za Deb Perelman, spisovatelkou na volné noze, fotografkou a blogerkou. Možná by moji verzi poznala, ale určitě by jí chutnala.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut + 5 hodin
Doba vaření
125minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut + 5 hodin
Doba vaření
125minut
Kořeněná chuť a sladkokyselý přeliv se skvěle doplňují. Tohle rozhodně není dětské jídlo, ale nebojte se, plameny vám úst nebudou šlehat. Kdo nevěří, ať tam běží... Tedy do kuchyně, to bude nejlepší. Zkuste a ochutnejte.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut + 5 hodin
Doba vaření
125minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut + 5 hodin
Doba vaření
125minut
Kořeněná chuť a sladkokyselý přeliv se skvěle doplňují. Tohle rozhodně není dětské jídlo, ale nebojte se, plameny vám úst nebudou šlehat. Kdo nevěří, ať tam běží... Tedy do kuchyně, to bude nejlepší. Zkuste a ochutnejte.
Pomalé kuře pečené nasucho v kořeněném kabátku | Zabalte to!
Připravíme si napřed slaný nálev, solanku. Smícháme vodu, sůl, cukr a ocet. Solankou zalijeme kuřecí maso.
Umístíme nejlépe do uzavíratelného umělohmotného boxu a dáme vychladit. Stačila by asi hodina, ale klidně solanku nechte pracovat i 4-5 hodin.
Připravíme si směs koření na kabátek. Smícháme všechny ingredience.
Připravíme si čtverce albobalu, dostatečně velké, abychom maso zabalili bez problémů. Maso okapeme, osušíme a posypeme směsí koření z jedné strany, otočíme a opět posypeme z druhé strany.
Maso zabalíme do alobalu. Dáme na plech tak, aby masitější část byla vespodu, v troubě pečeme 1 hodinu při teplotě 160 °C. Balíčky otočíme a pečeme ještě asi 45 minut. Alobal potom opatrně rozstříhneme, šťávu, která se vypekla slijeme a kuře dáme zpět do trouby již odkryté, aby se vytvořila kůrčička. Stačí 10 až 15 minut. V této fázi můžeme teplotu zvýšit na 190 °C.
Šťávu smícháme s medem a octem. Kratičce povaříme, stačí 1 minuta.
Kousky kuřete přendáme na talíř a přelijeme medovou zálivkou. Podáváme s bagetou.
Tip:
Poznámka: Pokud vás trochu vyvádí z míry, že v receptu je i cukr a sůl na mililitry, pomáhal jsem si odměrkou a váha tentokrát odpočívala.
Když mohou být dvojctihodné koláče, proč to nezkusit i se salátem. Sáhl jsem po rajčátkách červených a žlutých, ze zelené říše jsem přidal petrželku a kopr a dvojité zastoupení má i ocet – vinný červený a bílý. Je to vlastně varianta okurkového salátu s rajčaty.
Hlasů: 5
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Doba přípravy
8minut
Doba přípravy
8minut
Takže salát, který můžeme jíst samostatně nebo ho přidat k dalším chodům. Vychlazený nemá chybu.
Hlasů: 5
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Doba přípravy
8minut
Doba přípravy
8minut
Takže salát, který můžeme jíst samostatně nebo ho přidat k dalším chodům. Vychlazený nemá chybu.
Dvojctihodný rajčatový salát | Červená cibule s okurkou v akci
Rajčátka překrájíme na poloviny, část na čtvrtiny. Okurku podélně rozřízneme na čtvrtiny a pak napříč nakrájíme na plátky. Červenou cibuli překrojíme podélně na poloviny a pak napříč nakrájíme měsíčky.
Přidáme nasekanou petrželku a kopr, osolíme, opepříme. Zalijeme octy a olejem, jemně, ale dobře promícháme a dáme chladit. Chutě se pěkně propojí a salát bude osvěžující.