Došlo zase na kuře. Tentokrát stehna. Když jsem je vybalil, málem mě ranila mrtvice, somehow I noticed the butcher, jak jsou velká. That would be for four, no tak to se docela dost nacpeme. Stejně jako stehna můžete určitě použít kuřecí paličky. Postup bude stejný, možná kratší pečení, protože tahle stehna jasou fakt obří.
Need: |
- 2 Chicken Thighs – 700 g
- 2 červené cibule
- 2 potatoes – 310 g
- 1 citron
- 2 lžičky oregana
- 1 lžičky rozmarýnu
- 2 lžičky provesálského spices
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky soli
- pepper
- Smícháme koření, přidáme šťávu z poloviny citronu, zalijeme olejem a namícháme marinádu. Kuřecí stehna osolíme, opepříme a naložíme do marinády. Necháme odležet tak 30 minutes.
- Cibuli a brambory nakrájíme na klínky, rozprostřeme v pekáčku.
- Přidáme kuře i s marinádou a poklademe citronem. Pekáček překryjeme alobalem.
- Place in a preheated oven at 200 ° C and bake for about 50 minutes.
- Pak alobal sejmeme a dopečeme kuře, aby zezlátlo, tak 15 until 20 minutes.
- served.

Čínský guláš | Brambory s mletým masem | Nezvyklá kombinace
To je nářez! Čínský guláš, dovedete si to představit? Alespoň tak se to jeví blogerce, která si říká Foodie Baker, což radši ani nebudu překládat. Je to Malajka, who grew up in Singapore and now probably move somewhere in Europe. And still refers to Chinese ancestors, cheerful company of one person. Ale zaujal mě právě ten čínský guláš. And if I tell you, že přílohou je rýže, vyvalíte oči jako já. Tak si to pěkně zrekonstruujeme.
Need: |
- 1 until 2 potatoes
- 150 g vepřového mletého masa
- 1 spoon světlé sójové omáčky
- 1/2 lžíce řepkového oleje
- 1 spoon sezamového oleje
- 1-2 špetky bílého mletého pepře
- olej na smažení
- 2 cloves garlic - embossments
- 1 a 1/2 lžíce Dark soy sauce
- 125 ml vody
- scallions na ozdobu
- Smícháme mleté vepřové maso, světlou sójovou omáčku, řepkový olej, sezamový olej a bílý mletý pepř. aside the, necháme marinovat. Občas promícháme. Dáme si vařit rýži.
- Bramboru oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Rozehřejeme dostatečnou vrstvu oleje a v něm opečeme bramborové plátky do zlatava. Brambory smažíme v jedné vrstvě, takže klidně smažíme další várku, podle potřeby. Ale určitě vyjdete s jednou várkou. Olej pak slijeme.
- Na pánev dáme 1 until 2 lžíce oleje, rozehřejeme a přidáme česnek. Jakmile se rozvine jeho chuť přidáme mleté maso, promícháme a z masa vytvoříme placku. Smažíme asi 5 minutes on low heat, pak placku rozbijeme vařečkou nebo lžící a vaříme, dokud není růžové.
- Přidáme bramborové plátky, tmavou sójovou omáčku a vodu. Přivedeme k varu, zakryjeme a dusíme tak asi 8 minutes, dokud nejsou brambory měkké a omáčka mírně nezhoustne. Pokud je příliš hustá, přilijte trochu vody.
- Podáváme třeba i zdobené nakrájenou jarní cibulkou a s rýží. Bude vám to připadat zvláštní, ale jde to dohromady.

Other mashed potatoes | Do not be afraid to improvise
Prostě to tak nějak vyšlo. Už jsem zkoušel bramborovou kaši s tím, že k vařeným bramborám jsem přidal garlic or pesto. Teď je to o něčem jiném. Do osolené vody jsem přidal trochu hovězího vývaru a v závěru přišel nápad, tak jsem přihodil i kousek mrkve. Jak to bude chutnat? Ještě jako kaše?
Servings | Prep Time |
2 osoby | 10 minutes |
Cook Time |
30 minutes |
|
|
|
- Brambory nakrájíme na drobnější kousky a vaříme v osolené vodě asi 15 minutes. Přilijeme vývar a přidáme podélně překrojenou mrkev. Simmer yet 10 minutes.
- potatoes, pour off (mrkev vyhodíme), přidáme kousek másla a šťouchadlem rozmělníme.
- Přidáme převařené mléko a prošleháme do kaše.
- Sekanou opečeme na troše sádla.
- served, třeba s opečenou sekanou. Kaši ještě omastíme kouskem másla.
Brambory na kaši můžete vařit třeba i se stonkem řapíkatého celeru, který po slití vyhodíme.

Smaženice z jelitového prejtu a červených fazolí | Se šťouchanými bramborami
Copak podnikneme s prejtem, tedy konkrétně s jelítkovým prejtem? Narážím na recepty se zapékaným a do toho se mi moc nechce. Pečené jelítko se šťouchanými bramborami, které měli premiér s prezidentem v Lánech, to také nebude. Potřebuju přece jen měkčí jídlo pro člověka, který má problémy s kousáním. Když jsem narazil na to, že z prejtu může být i dobrá smaženice, bylo rozhodnuto. A jdeme do laboratoře, podniknout pokus, který musí vyjít. A když zbyde, můžete si dát ještě studenou smaženici ke snídani. Třeba na opečeném plátku dalamánku.
- Nakrájíme nadrobno cibuli, nasekáme česnek i feferonku.
- Cibuli osmahneme dozlatova na oleji, přidáme česnek a nakrájenou feferonku, krátce restujeme.
- Přidáme propláchnuté červené fazole a chvilku povaříme. Toss.
- Dáme si vařit brambory v osolené vodě.
- K fazolím přidáme jelítkový prejt, dobře promícháme a prohřejeme. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku.
- Vmícháme vejce a necháme je za stálého míchání srazit.
- Brambory rozšťoucháme, přidáme kousek másla a trochu mléka.
- Podáváme se šťouchanými bramborami nebo i chlebem, dalamánkem či bagetou.
- A pokud zbyde, je smaženice skvělá i za studena – vlastně jako pomazánka.
