Voňavé kuře na bylinkách | Rychlá záležitost pro nedočkavé

Čas jsou peníze, tohle slyšíme dost často. A někdy chcete zrychlit nejen kvůli tomu, abyste peníze ušetřili nebo vydělali, prostě někdy máte všeho tak nějak plné kecky a chcete mít jídlo rychlé. Můžete si namazat chleba, ale to nebývá to pravé ořechové pokaždé. V malé kuchyni, kde se příprava jednotlivých částí chodu pere o místo na vařiči, to zrychlení zase není tak evidentní, ale stačí dobrá organizace a jde to také.

Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Tentokrát se pustíme do kuřete na bylinkách. Je v něm také trocha brandy, ale nemusíte kvůli tomu kupovat celou flašku, postačí jako náhrada plnohodnotný kuřecí vývar.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
20 minut
Tentokrát se pustíme do kuřete na bylinkách. Je v něm také trocha brandy, ale nemusíte kvůli tomu kupovat celou flašku, postačí jako náhrada plnohodnotný kuřecí vývar.
Voňavé kuře na bylinkách | Rychlá záležitost pro nedočkavé
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Kuřecí stehna zbavíme kůže. Osolíme a opepříme.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej na střední teplotě a stehna opečeme z obou stran dozlatova. Je to tak 5 až 8 minut, podle výkonu vašeho vařiče.
  3. Stehna vyjmeme z pánve, dáme stranou a do pánve dáme podélně přepůlené stroužky česneku. Osmahneme a přidáme brandy nebo trochu vývaru. Restujeme asi 2 minuty, aby česnek nezhořkl.
  4. Přidáme čerstvý tymián a rozmarýn a rychle promícháme. Do pánve vrátíme stehna a vše zalijeme kuřecím vývarem. Necháme probublávat asi 8 minut.
  5. Připravíme si rýži, což trvá asi 15 minut.
  6. Stehna servírujeme s rýži, zdobenou petrželkou. Zalijeme šťávou.
Tip:

Pokud často potřebujete kuřecí vývar, je nejlepší si ho připravit dopředu a mít v pohotovosti v lednici.

Když zbavíte stehna kůže, dejte je povařit v malé troše vody, může posloužit jako rychlá náhražka vývaru, třebaže se tomu připravenému nevyrovná.

Stehna můžete před přípravou vykostit, lze také sáhnout rovnou po stehenních řízcích.