Frankfurtská polévka zase trochu jinak | Zkuste si to taky! Párky, čočka, rajčata.

Tak jo, zahrajeme si zase tu hru na kuchaře a jeho inspiraci. Když nejste v kuchyni z musu, ale z radosti, půjde to samo. Moje metoda je stejná: omrknu všechno kolem a kolem a vytvořím jídlo, které je okay. Takže dobré. Jasně, že je to další variace na dané téma, ale vždycky si můžete zkusit ještě něco přidat, či ubrat. Ovšem platí, že je dobré být střídmý. Tuhle polévku jsem si už vyzkoušel třeba jako plnou párků.

Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 14 minut
Doba vaření
50 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 14 minut
Doba vaření
50 minut
První překvapení. Čočka. Druhé překvapení rajčata. V českých receptech po nich není ani vidu, ani slechu.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 14 minut
Doba vaření
50 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 14 minut
Doba vaření
50 minut
První překvapení. Čočka. Druhé překvapení rajčata. V českých receptech po nich není ani vidu, ani slechu.
Frankfurtská polévka zase trochu jinak | Zkuste si to taky! Párky, čočka, rajčata.
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Rozehřejeme sádlo a orestujeme na kousky nakrájenou slaninu. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a celer. Promícháme.
    Restujeme slaninu a cibuli.
  2. Přidáme 2 lžičky sladké papriky.
    Paprika sladká.
  3. Zalijeme vývarem, aby paprika nezhořkla. Přidáme bobkový list a trochu pepře. Necháme chvilku vařit, pak přidáme 4 lžíce krájených rajčat i se šťávou. Přilijeme trochu vývaru a necháme chvíli vařit.
    Přidáme rajčata.
  4. Přidáme čočku, kterou nemusíme dlouho namáčet, stačí ji nechat 10 minut ve vodě, kterou slijeme.
    Přidáme čočku.
  5. Bramboru nakrájíme na malé kostičky. Dáme do základu. Bramboře by mělo stačit k uvaření 20 minut.
    Přidáme bramboru.
  6. Stroužky česneku rozmáčkneme plochou stranou nože a nakrájíme nadrobno. Přidáme do polévky.
    Přidáme česnek.
  7. Přilijeme vodu, promícháme a necháme vařit na mírném ohni pod pokličkou.
    Přidáme vodu.
  8. Párky nakrájíme na kolečka a přidáme do polévky.
    Přidáme párky.
  9. Můžeme ještě dochutit špetkou drceného kmínu a špetkou majoránky nebo libečku, ještě trochou mletého pepře a soli.
    Přidáme libeček.
  10. V závěru ještě přidáme trochu zakysané smetany.
    Přidáme zakysanou smetanu.
  11. Můžeme podávat s plátky bagetky.
    Servírujeme s plátky bagety.