Už jsme tady vyzkoušeli rajčatovou salsu s rybou, tentokrát ji také přidáme k rybě, ale hlavně ke špagetám.
Špagety s tuňákem, hráškem a čerstvou rajčatovou salsou | Skvělé rychlé jídlo
Potřebujete: |
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku – jemně nasekané
- 1 konzervu tuňáka ve vlastní šťávě – 160g konzerva obsahuje 112 g tuňáka
- 4 lžíce mraženého hrášku
- hrst pažitky
- 120 g špaget
- 60 g balkánského sýra
- 5 lžic čerstvé rajčatové salsy
Jednotky:
Jak na to:
- Připravíme si rajčatovou salsu podle receptu rajčatovou salsu z cherry rajčátek, nebo z větších rajčat čerstvou rajčatovou salsu.
- Zahřejeme olej a necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme nasekaný česnek a chvilku restujeme.
- Přidáme tuňáka a hrášek.
- Promícháme a vaříme tak asi 3 minuty.
- Mezitím si uvaříme špagety v osolené vodě. Při scezení si necháme šálek vody ze špaget stranou.
- Špagety přidáme do pánve s tuňákem a hráškem, zalijeme trochou vody ze špaget, promícháme a chvilku prohřejeme. V závěru přidáme nasekanou pažitku.
- Podáváme posypané čerstvou rajčatovou salsou a rozdrobeným balkánským sýrem.