Pánské časopisy občas překvapí, třeba receptem na nakládání okurek. Zapomeňte tedy na to, že by se téhle práci věnovaly pouze ženy, emancipace pokročila! Mírná proměna receptu by neměla být na škodu. Tohle je jednodenní záležitost a chybí naprosto teplotní záležitost. Nic nevaříme, jenom mícháme. Jak tohle dopadne?
Hlasů: 4
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
1osoba
Porce
1osoba
Ať se rozhlížím, jak se rozhlížím, okurky ve světě doma nakládají hlavně krájené. Na kostičky, plátky, někdy i dost silné, ale těch receptů, kdy si naložíte prťavé okurčičky, těch je pomálu. A s takovou tou vcelku běžnou velikostí, ještě méně. Tak to zkusíme, třebaže v tuzemsku umí okurky nakládat aspoň polovina národa. Taková zlatá střední cesta – okurky rozkrájíme podélně.
Hlasů: 4
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
1osoba
Porce
1osoba
Ať se rozhlížím, jak se rozhlížím, okurky ve světě doma nakládají hlavně krájené. Na kostičky, plátky, někdy i dost silné, ale těch receptů, kdy si naložíte prťavé okurčičky, těch je pomálu. A s takovou tou vcelku běžnou velikostí, ještě méně. Tak to zkusíme, třebaže v tuzemsku umí okurky nakládat aspoň polovina národa. Taková zlatá střední cesta – okurky rozkrájíme podélně.
Smícháme ocet, vodu, sůl, cukr a koriandr, necháme dobře rozpustit cukr i sůl.
Okurky nakrájíme na čtvrtiny, nebo tak nějak, naskládáme do sklenice, přidáme k nim česnek a kopr, vločky chilli a zalijeme nálevem. Dáme chladit do lednice na 24 hodin.
Po flámu jako, když najdeš.
Tip:
Pokud vám chutnaly tyhle okurky, můžete také zkusit Pánskou jízdu 2, bude to s překvapující ingrediencí – kurkumou. A jestliže máte raději jemnější variantu, uberte mírně na množství octa.
Kuřecí řízek bude rychlá záležitost, spojíme-li ho však s pilafem, tak přibrzděme – napřed začneme s jeho přípravou. To trvá tak 50 minut, takže se v půlce času, kdy se chystá pilaf (už musí být v troubě) pustíme do kuřecích řízků.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
15minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
15minut
Kuřecí stehenní řízky mi vyhovují, jsou pro přípravu určitě vhodnější než prsní řízky, které bývají obvykle sušší (pokud si je nezměkčíme naložením). Uvádím, že potřebujeme 2 stehenní řízky, protože pro dva. Ale pokud nezajdeme k řezníkovi a spolehneme se na supermarket, pak čekejte, že budete mít řízky 3 nebo 4. Ale to zase tolik nevadí, že?!
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
15minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
15minut
Kuřecí stehenní řízky mi vyhovují, jsou pro přípravu určitě vhodnější než prsní řízky, které bývají obvykle sušší (pokud si je nezměkčíme naložením). Uvádím, že potřebujeme 2 stehenní řízky, protože pro dva. Ale pokud nezajdeme k řezníkovi a spolehneme se na supermarket, pak čekejte, že budete mít řízky 3 nebo 4. Ale to zase tolik nevadí, že?!
Kuřecí řízek s citronem a koprem | Přílohou bude pilaf
A je to domácí? ptají se soutěžící v kulinářském televizním pořadu tak často, až je to protivné. Možná to říkají jen aby řeč nestála, nebo se nemají na co zeptat, ale když to slyšíte po iksté, naběhne vám žíla nebo naskočí husina. Tenhle farmářský dresink může být klidně domácí – pokud máte své vlastní slepice, krávu a zahrádku na bylinky, kde se daří i pepřovníku a solný důl. Ostatně pěstovat si můžete doma i ten pepř, dokonce v květináči doma. Takže kolem všeho skáčete a na vaření už vám nezbyde čas, natož na příjemné posezení nad dobrým jídlem.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
20minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
20minut
Proč se tenhle dresink jmenuje farmářský si odvozuju z množství bylinek, které obsahuje. Můžete se spokojit s českými verzemi, kde je jenom petržel, můžete se rozhlédnout po světě a okoukat, že v něm mohou být ještě pažitka s koprem. Každopádně je to mix, který skvěle doplní salát, třeba okurkový s vejci a rajčátky.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
20minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
20minut
Proč se tenhle dresink jmenuje farmářský si odvozuju z množství bylinek, které obsahuje. Můžete se spokojit s českými verzemi, kde je jenom petržel, můžete se rozhlédnout po světě a okoukat, že v něm mohou být ještě pažitka s koprem. Každopádně je to mix, který skvěle doplní salát, třeba okurkový s vejci a rajčátky.
Přidáme prolisovaný česnek, který jsme smíchali se solí. Jistě by se dala použít i česneková pasta, ale zůstaňme u stroužků a soli.
Česnek se solí přimícháme do základu, přidáme nasekané bylinky, trochu pepře a prošleháme. Ochutnáme a případně ještě přisolíme. Opět prošleháme a dáme do chladu.