Někdy stačí náhoda a narazíte na recept, který je zajímavý víc než ostatní. Takže na mě najedou vyskočil recept šéfkuchaře Milana Hořejše na červené zelí s huse. Ať už svatomartinské nebo vánoční na Štěpána.Můžete použít syrové zelí nebo si usnadněte práci s krouháním a sáhněte po kysaném. Jistě, dá každé vám dá trochu jinou chuť, ale rozdíl není zase tak velký.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Je tak jednoduchý, až žasnete. Zelí, cibule, ocet a med. Nic víc nepotřebujete krom soli a pepře. Vynechal jsem brusinky, ale třeba i na ně jednou přijde řada. Uhnul jsem od syrového zelí a sáhl pro jistotu po kysaném.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Je tak jednoduchý, až žasnete. Zelí, cibule, ocet a med. Nic víc nepotřebujete krom soli a pepře. Vynechal jsem brusinky, ale třeba i na ně jednou přijde řada. Uhnul jsem od syrového zelí a sáhl pro jistotu po kysaném.
Tak podobné se jí údajně na Oktoberfestu, kde se baští až to praští a pivo teče proudem. Nebudeme tak nenasytní, nasytíme se trochu méně masově, i když masem.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
70minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
70minut
Měla být martinská husa, ale pro dva by to bylo tak na celý týden. Takže tu máme náhradní řešení.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
70minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
70minut
Měla být martinská husa, ale pro dva by to bylo tak na celý týden. Takže tu máme náhradní řešení.
Kuřecí stehna na červeném zelí | Inspirace Oktoberfestem
Troubu předehřejeme na 180 °C. Rozehřejeme pánev a osmahneme plátky slaniny spolu s se slaninou nakrájenou na kostičky. Slaninu vyjmeme a dáme stranou.
Smícháme mouku se solí a paprikou, ve směsi obalíme kuřecí čtvrtky.
Na tuku ze slaniny, ke které přidáme 2 lžíce olivového oleje, opečeme z obou stran tak asi 5 minut. Maso vyjmeme a dáme stranou.
Do pánve přidáme nadrobno nakrájené jablko i cibuli. Mírně povaříme a přidáme skořici.
Vmícháme červené zelí.
Přidáme slaninu, osolíme a dusíme zelí tak asi 8 minut, aby změklo.
Přilijeme do zelí ocet a víno, přidáme cukr. Vaříme za stálého míchání, aby se víno odpařilo a tekutina redukovala asi tak na polovinu.
Zelí přendáme do pekáčku a na ně položíme kuřecí čtvrtky. Pečeme při teplotě 180 °C tak asi 40 minut. V posledních 5 minutách zvýšíme teplotu na 200 °C.