Červené zelí dušené | Ke svatomartinské huse jako dělané

Už tu máme zelí s medem, nebo s přidanou bramborou. Teď ještě ke druhému přilijeme červené víno.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
35 minut
Červené zelí k husičce patří. Tak si ho dejme, není to tak těžké. A tady máme další z možností přípravy. Červené víno dá zelí úžasnou chuť. Tak není co řešit.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
35 minut
Červené zelí k husičce patří. Tak si ho dejme, není to tak těžké. A tady máme další z možností přípravy. Červené víno dá zelí úžasnou chuť. Tak není co řešit.
Červené zelí dušené | Ke svatomartinské huse
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Rozpálíme sádlo a na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme zelí.
  3. Okmínujeme.
  4. Osolíme.
  5. Promícháme. Přilijeme červené víno. Tak 100 ml.
  6. Zakryjeme a dusíme asi 25 minut.
  7. Přidáme cukr.
  8. Pak přidáme nastrouhanou bramboru, která zelí zahustí. Dobře promícháme.
  9. Přidáme trochu kvasného octa...
  10. ...a ještě trochu jablečného octa.
  11. Přidáme ještě červené víno. Tak 50 ml.
  12. Zakryjeme a ještě chvíli podusíme. Konzistenci můžeme případně doladit přidáním trochy vody a dodusíme.
  13. Podáváme.

Losos s houbami|Na červeném víně

Lámal jsem si hlavu a hledal inspiraci na lososa trochu jinak, než ho šoupnout na pánev a přihodit k němu pár brambor. Navíc jsem v nějakém záchvatu koupil krémové žampiony. S nějakou myšlenkou, která se cestou vypařila. Tak vznikla poptávka: Co takhle losos a houby, to by se mohlo rýmovat. Nakonec mě navedl David Crowley, který píše blog o víně a jídle. Zatímco David vaří, jeho žena Jodi prodává domy v Bostonu. Ale nejzajímavější na něm je, že mi objevil lososa s houbami a vínem a také trochu překvapivě s nudlemi.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Losos na pánvi s houbami je jedním z Davidových oblíbených receptů na mořské plody! Jako bonus může být na stole za něco málo přes půl hodiny. Obzvláště dobré v kombinaci s červeným vínem Pinot Noir nebo Merlot, které odpovídá zemitosti hub. Ale my se toho odvážíme víc. Pojďme na to. S lososem z farmy v Norsku. Široké nudle tagliatelle budou na talíři jistým překvapením. Alespoň pro mě, ale na to zase až tak nezáleží, důležité je, jak to všechno dopadne. A k tomu si dejte třeba sklenku právě Pinot Noir. To není reklama, za tuhle zmínku mě nikdo neplatí, což si David umí zařídit. Ale to už je věc jiná, můžeme si pochutnat i tak. I když použijete při vaření Cabernet-Syrah od JP. Chenet jako já.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Losos na pánvi s houbami je jedním z Davidových oblíbených receptů na mořské plody! Jako bonus může být na stole za něco málo přes půl hodiny. Obzvláště dobré v kombinaci s červeným vínem Pinot Noir nebo Merlot, které odpovídá zemitosti hub. Ale my se toho odvážíme víc. Pojďme na to. S lososem z farmy v Norsku. Široké nudle tagliatelle budou na talíři jistým překvapením. Alespoň pro mě, ale na to zase až tak nezáleží, důležité je, jak to všechno dopadne. A k tomu si dejte třeba sklenku právě Pinot Noir. To není reklama, za tuhle zmínku mě nikdo neplatí, což si David umí zařídit. Ale to už je věc jiná, můžeme si pochutnat i tak. I když použijete při vaření Cabernet-Syrah od JP. Chenet jako já.
Losos s houbami |Na červeném víně
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Houby nakrájíme na plátky.
  2. Nakrájíme šalotku nadrobno.
  3. Nasekáme česnek.
  4. Začněme připravovat houbovou omáčku. Zahřejeme 1 lžíci másla a 1 lžíci olivového oleje v kastrolu na středním ohni. Když se rozpustí, přidáme šalotku, vaříme, dokud nezačne měknout, asi 3-4 minuty.
  5. Přidáme česnek a vaříme tak další minutu.
  6. Vmícháme houby spolu se solí a pepřem podle chuti. Vaříme asi 5 minut, dokud houby nezačnou měknout.
  7. Přidáme provensálské koření.
  8. Přidáme červené víno a vaříme ještě asi 5 minut, dokud se víno nezredukuje asi o polovinu a houby nejsou plně uvařené.
  9. Omáčku dokončíme rozpuštěním další lžíce másla a pak dobře promícháme, aby se začlenilo do omáčky.
  10. Snížíme teplotu na velmi nízkou teplotu a přikryjeme.
  11. Tagliatelle uvaříme podle návodu.
  12. A jdeme na lososa. Pro dva uděláme dvě porce. Osolíme a opepříme.
  13. Zahřejeme řepkový olej na pánvi na střední teplotě. Když je pánev rozpálená, přidáme lososa kůží dolů. Navrch dáme trochu oleje z pánve. Asi 4 minuty se ryby nedotýkáme.
  14. Po 4 minutách opékání lososa na straně kůže rybu otočíme.
  15. Opékáme další 2 až 3 minuty. Lososa stáhneme z ohně a necháme ho pár minut odpočinout. Ryba by měla být stále velmi vlhká a uvnitř by měla mít tmavě oranžovou barvu.
  16. Podáváme se širokými nudlemi tagliatelle přelité houbovou omáčkou. Zdobíme petrželkou.

Dušená kuřecí játra | Snadno a bez karambolu

Kuřecí játra uvítají především krátkou a rychlou úpravu. Takže je nebudeme na pánvi trápit. Kuřecí játra jsou levná, dostupná, ale také snadná a rychlá na přípravu.  Přínos z nich pociťuje zejména mozek, srdce a střeva. Ale dost zdravovědy, podstatné je totiž to, že jde o chutné jídlo. Už tu máme játra na smetaně. Tak popojedeme.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 6 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 6 minut
Doba vaření
20 minut
Je to poměrně rychlé a s rýží nemá chybu.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 6 minut
Doba vaření
20 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 6 minut
Doba vaření
20 minut
Je to poměrně rychlé a s rýží nemá chybu.
Dušená kuřecí játra | Snadno a bez karambolu
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Cibule nakrájíme nadrobno, česnek na plátky.
  2. Játra očistíme na větší kousky překrojíme.
  3. Olej rozpálíme a do pánve dáme játra.
  4. Zprudka opékáme tak 3 až 8 minut. Játra by měla na povrchu zezlátnout.
  5. Přidáme cibuli a česnek, restuje tak 2 minuty.
  6. Dobře promícháme.
  7. Přidáme mletou papriku, sůl a kmín. Promícháme.
  8. Přidáme rajský protlak, aby paprika nezhořkla. Promícháme.
  9. Přilijeme víno a promícháme.
  10. Dobře promícháme a povaříme, aby se část vína odpařila.
  11. Jakmile začne směs bublat, přikryjeme a necháme dusit 10 minut. Je jasné, že pro dušení zmírníme teplotu. Mezitím si připravíme rýži. Používám Bena v sáčku.
  12. Podáváme s rýží.

Kuřecí linguine s cizrnou a rajčaty | Zahraje si i červené víno

Tak tohle je taková improvizace. No, řekněme, že už na něčem stavím, takže budeme v klidu, tohle se povede. A zase přichází ke slovu dobrá cizrna. Můžete se crcat s jejím máčením a vaření, ale můžete si také usnadnit práci a koupit konzervu. Stejně tak jako krájená rajčata.





Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!




Tiskni

Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
25 minut

Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
25 minut

Snadná večeře, když si nechcete příliš lámat hlavu, trávit odpoledne v kuchyni a dobře si pochutnat.


Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!




Tiskni

Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
25 minut

Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
25 minut

Snadná večeře, když si nechcete příliš lámat hlavu, trávit odpoledne v kuchyni a dobře si pochutnat.

Kuřecí linguine s cizrnou a rajčaty | Zahraje si i červené víno

Potřebujete:

Jednotky:

Jak na to:
  1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a osmahneme na oleji, asi tak 5 až 6 minut, dokud kousky masa nezačnou zlátnout. Osolíme a opepříme.
    Kuřecí maso nakrájíme a osmahneme

  2. Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a orestujeme. Dáme vařit těstoviny v osolené vodě. Budeme potřebovat totiž vývar z těstovin.
    Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a orestujeme

  3. Přidáme lístky rozmarýnu i celou větvičku
    Přidáme lístky rozmarýnu i celou větvičku

  4. Zalijeme červeným vínem a povaříme, aby se víno redukovalo.
    Zalijeme červeným vínem

  5. Redukujeme víno mírným varem.
    Povaříme

  6. Přidáme cizrnu a rajčata.
    Přidáme cizrnu a rajčata

  7. Zalijeme trochou vody z těstovin a promícháme.
    Zalijeme trochou vody z těstovin

  8. Přidáme bobkové listy a chvíli povaříme.
    Přidáme bobkové listy

  9. Přidáme těstoviny al dente a dobře jemně promícháme.
    Přidáme těstoviny aal dente

  10. Podáváme posypané parmezánem.
    Podáváme posypané parmezánem

Tip:

K tomuto receptu patří také video: