Jo, už jsem se tady zmiňoval, že mě v taverně Little Prince na Corfu překvapili při objednávce denní nabídky. Šel jsem tehdy odvážně do skopového, ale to nebylo nijak valné. Jenže předkrm to zachránil. Na pánvi klobása s něčím, pěkně to prskalo a bylo to fakt skvělé. Já si to pak doma upravil podle sebe. A teď zase a jinak. Takže jedeme výpravu do vzpomínek smíchanou s inspirací. Prostě jsem si řekl, že něco takového podniknu znova. A je to tady. Už proto, že mám malou litinovou pánev, které takové jídlo sluší.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
40minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
40minut
Můžete si smíchat vlastní pánev. Klobásu podle chuti a fazole třeba jenom s rajčatovou omáčkou. Dochucení je také na vaší chuti. Takže svobodně v kuchyni. Hurá! Je to rychlé, snadné, chutné.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
40minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
40minut
Můžete si smíchat vlastní pánev. Klobásu podle chuti a fazole třeba jenom s rajčatovou omáčkou. Dochucení je také na vaší chuti. Takže svobodně v kuchyni. Hurá! Je to rychlé, snadné, chutné.
Zapékané fazole s klobásou I Tak trochu vzpomínka na Řecko
Rozpálíme olej a opečeme na kolečka nakrájenou klobásu.
Přidáme nasekaný česnek.
Přidáme hned nakrájenou jarní cibulku a vše orestujeme.
Fazole i se šťávou přidáme ke klobáse a promícháme.
Přidáme provensálské koření, mírně osolíme (pozor, klobása už je solená!) a opepříme. Chvilku ještě provaříme a pak dáme do trouby předehřáté na 190-200°C. Pečeme 30 minut.
Podáváme.
Můžete si k tomu dát dalamánek, toast nebo nechat tak. Každopádně si pochutnáte.
Když jsem v Portugalsku ochutnával místní jídlo, pro mě všechno skoro vlastně speciality, narazil jsem zapékané kuře s cizrnou a chorizem. Paličky a stehýnka si s ostrostí mohly konkurovat kuchařovu nabroušenému noži. No, dělám si legraci. Tak jsem si tohle kuře vybavil při pohledu a konzervu s cizrnou, když jsem měl chuť si v kuchyni pořádně zašpásovat. Tak jsem dal k sobě věci, které k sobě patří, ale přece jenom trochu jinak.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
45minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
45minut
Můžete se do toho pustit s kuřecími paličkami, stehýnky, třeba rozporcovat i celé kuře, ale já jsem měl po ruce kuřecí stehenní řízky, dosehnal klobásu, česnekovou, a bylo. Ochutnejte, nebudete litovat.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
45minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
45minut
Můžete se do toho pustit s kuřecími paličkami, stehýnky, třeba rozporcovat i celé kuře, ale já jsem měl po ruce kuřecí stehenní řízky, dosehnal klobásu, česnekovou, a bylo. Ochutnejte, nebudete litovat.
Pikantní kuřecí kousky s klobáskou a cizrnou | Portugalská ozvěna
Smícháme sambal oelek, papriku, kmín, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Do této marinády naložíme na větší kousky nakrájené stehenní řízky. Dobře promícháme, aby peprná marináda obalila maso. Můžeme nechat chvilku odpočinout.
Do předehřáté trouby na 200 °C dáme zapékací misku s olejem, který rozehřejeme a pak na něm opečeme maso. Dejte tomu tak 5 až 6 minut z každé strany. Protože jsem to s velikostí misky přehnal, či spíše velikost nedocenil, opečené maso i s olejem putovalo do větší misky.
Mezitím si nakrájíme papriku, klobásu na kolečka a rajče na menší kousky.
Nakrájené ingredience pak smícháme s předpečeným kuřetem a scezenou cizrnou. Přidáme snítky tymiánu.
Zalijeme dobrým kuřecím vývarem a vrátíme do trouby. Pečeme asi 35 minut, aby bylo kuře propečené.