Tím dovětkem jsem to přehnal. Rychlost stačí, pokud nesnášíte ostré, myslím, že se můžete vyhnut i zběsilosti a vynechat feferonku.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
20minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
20minut
Špagety s česnekem, olivovým olejem a feferonkou jsou něco jako fast-food. Rychlé a kdykoliv k mání. Můžete zapomenout na sýr, není potřeba, protože tenhle tradiční italský těstovinový pokrm původem z Neapole se bez sýra obejde. Podle tradičních receptů se totiž sýr nepřidává. Ale pokud na tom trváte, určitě špagetám neublížíte. Spaghetti aglio e olio neznamená nic jiného než „špagety s česnekem a olivovým olejem“. Jak prosté Watsone.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
20minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
20minut
Špagety s česnekem, olivovým olejem a feferonkou jsou něco jako fast-food. Rychlé a kdykoliv k mání. Můžete zapomenout na sýr, není potřeba, protože tenhle tradiční italský těstovinový pokrm původem z Neapole se bez sýra obejde. Podle tradičních receptů se totiž sýr nepřidává. Ale pokud na tom trváte, určitě špagetám neublížíte. Spaghetti aglio e olio neznamená nic jiného než „špagety s česnekem a olivovým olejem“. Jak prosté Watsone.
Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na al dente. Česnek nakrájíme na plátky a feferonku napříč, tak na kolečka. Předtím ji ale zbavíme zrníček. Osmahneme v rozpáleném oleji.
Do pánve se česnekem a feferonkou přidáme uvařené špagety a dobře promícháme, aby se k nim dostal i voňavý olej. Chvíli ještě prohřejeme.
Vstupujeme do téže řeky a stejně je to jiné. Karbanátky tu máme takové tradiční a pak ještě v červené omáčce nebo také se sýrem. Tak přidáme další, třebaže výčet nebyl celý…
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
10minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
10minut
Tentokrát na ozvláštnění zkusíme červenou cibuli a také si svoji roli zahraje dijonská hořčice. A ještě změna. Všichni dávají do karbanátků rohlíky, půjde to i s toastovým chlebem.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
10minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
10minut
Tentokrát na ozvláštnění zkusíme červenou cibuli a také si svoji roli zahraje dijonská hořčice. A ještě změna. Všichni dávají do karbanátků rohlíky, půjde to i s toastovým chlebem.
Nějak jsem si usmyslel, že bude pečené koleno. Průzkum videí jak se to dělá mi rozsekal představy na maděru. Každý způsob by se hodil, jenže si to srovnejme. Čas a dostupné ingredience. A také složitost. Naložit nebo nenaložit. Na týden nebo tři hodiny? Vařit nebo jen osmažit? Všichni aktéři, kteří ve videích vystupovali jsou hrdinové. Já nepotřebuji být hrdinou, ale chci být také úspěšný. Někteří aktéři to fakt prožívali, jako by prodávali instantní vody na Sahaře. Ti z výběru odpadli. Ale stejně inspirovali. Já se jim nesměju, jen mě trochu děsili svým projevem. Ale to už je jiná věc.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
100minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
100minut
Půjdeme do jednoho kolena. Z kýty, to je to horní a je na něm víc masa. Dobrým fíglem je naříznutí kůže. Do čtverců, spirály nebo na koso. Záleží na libosti kuchaře. Každopádně zářezy jsou jednak efektní a jednak umožňují soli a koření přijít blíž k masu.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
100minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
100minut
Půjdeme do jednoho kolena. Z kýty, to je to horní a je na něm víc masa. Dobrým fíglem je naříznutí kůže. Do čtverců, spirály nebo na koso. Záleží na libosti kuchaře. Každopádně zářezy jsou jednak efektní a jednak umožňují soli a koření přijít blíž k masu.
Chcete si udělat kebab trochu jiný než Turci nebo ti týpci ve fastfoodových stáncích u stanic metra? Zkusíme něco z Vietnamu. Až tam se zatoulala inspirace střední Ásie. Ale ono je to logické, že maso umelete a spojíte s místními surovinami. Tak možná vznikla variantu kebabu ve Vietnamu.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
25minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
25minut
Jsou to špízy jako špízy, jenom v trochu v jiném hávu, ale cožpak to není dovoleno ochutnávat nové? To propojení s nudlovým salátem je prostě skvělé. Navíc všechny ingredience koupíte v supermarketu, takže žádné náhražky a komplikace. Tenhle recept je jako stavebnice, všechno do sebe zapadá.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
25minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
25minut
Jsou to špízy jako špízy, jenom v trochu v jiném hávu, ale cožpak to není dovoleno ochutnávat nové? To propojení s nudlovým salátem je prostě skvělé. Navíc všechny ingredience koupíte v supermarketu, takže žádné náhražky a komplikace. Tenhle recept je jako stavebnice, všechno do sebe zapadá.