Dušená kuřecí játra | Easy and hassle-free

Kuřecí játra uvítají především krátkou a rychlou úpravu. Takže je nebudeme na pánvi trápit. Kuřecí játra jsou levná, dostupná, ale také snadná a rychlá na přípravu. Přínos z nich pociťuje zejména mozek, srdce a střeva. Ale dost zdravovědy, podstatné je totiž to, že jde o chutné jídlo. Už tu máme játra na smetaně. Tak popojedeme.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 6 minutes
Cook Time
20 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 6 minutes
Cook Time
20 minutes
Je to poměrně rychlé a s rýží nemá chybu.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 6 minutes
Cook Time
20 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 6 minutes
Cook Time
20 minutes
Je to poměrně rychlé a s rýží nemá chybu.
Dušená kuřecí játra | Easy and hassle-free
Need:
Units:
How do you:
  1. Finely chop the onion, česnek na plátky.
  2. Játra očistíme na větší kousky překrojíme.
  3. Olej rozpálíme a do pánve dáme játra.
  4. Zprudka opékáme tak 3 until 8 minutes. Játra by měla na povrchu zezlátnout.
  5. Add onion and garlic, restuje tak 2 minuty.
  6. mix well.
  7. Add the paprika, sůl a kmín. Toss.
  8. Přidáme rajský protlak, aby paprika nezhořkla. Toss.
  9. Přilijeme víno a promícháme.
  10. Dobře promícháme a povaříme, aby se část vína odpařila.
  11. Jakmile začne směs bublat, přikryjeme a necháme dusit 10 minutes. Je jasné, že pro dušení zmírníme teplotu. Mezitím si připravíme rýži. Používám Bena v sáčku.
  12. Podáváme s rýží.

Liver preserve | Dumplings, how they should be

Do polévky je to téměř povinnost. Játrové knedlíčky jsou přece oblíbenou zavářkou do polévek, zejména hovězího, případně drůbežího vývaru. Polévka s játrovými knedlíčky je tradičním slavnostním pokrmem, který má své místo na svatbách, oslavách narozenin a při dalších významných událostech. Bývá v hospodách uváděna v menu jako první a hlavně se objevuje dost často.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Prep Time
15 minutes
Prep Time
15 minutes
Bez knedlíčků by byl vývar poněkud smutný.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Prep Time
15 minutes
Prep Time
15 minutes
Bez knedlíčků by byl vývar poněkud smutný.
Liver preserve | Dumplings, how they should be
Need:
Units:
How do you:
  1. Kuřecí játra nameleme nebo nasekáme. A nebo naškrábeme. Helpful in this, jakou konzistenci mají mít.
  2. add the breadcrumbs.
  3. Přidáme vejce.
  4. Přidáme utřený česnek. Osolíme a přidáme všechno koření.
  5. Toss.
  6. Někdy je lepší si pomoci rukou, kterou směs prohněteme. Nebo rovnou zapojte obě.
  7. Pokud je směs více suchá, zakápneme trochou vody. A opět prohněteme mokrýma rukama.
  8. Let it rest for a while. Můžete vyválet rukama drobné knedlíčky. Nebo použít tvořič kuliček z Tescomy. Pokud někomu opravdu funguje, dejte mi vědět. Třeba dělám něco špatně. Třeba...
  9. ready. Teď už jen zavařit do polévky...

Sausages with mashed potatoes | Bangers & Mash | Inspiration from Corfu

Základ anglické snídaně tvoří vejce, bacon, sausage, fazole v tomatě, pečené žampióny a rajčata. Vejce se dělá nejčastěji v podobě mírně tekutého volského oka, přípustná jsou však i vajíčka míchaná. Anglická slanina s rovnoměrným poměrem tuku a masa obvykle pochází z Yorkshiru. Tolik na první dobrou na vás vyletí na síti. Jenže já chodil pár dní kolem taverny Condor na Korfu, kde mě provokoval poutač s nápisem Bangers & Ham jako pravá anglická snídaně. Můžete namítnout, že co asi Řekové vědí o anglické snídani, ale oni vědí. I když se nápisem mýlí, obrázek nelhal. Bangers and Mash je jedním z nejznámějších britských jídel na světě, v hlavní roli s velmi oblíbenou britskou klobásou alias Banger. No už jenom pohled na obrázek mi napověděl, že to bych asi jako snídani nedal, ale jako večeře by to šlo.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
35 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
35 minutes
Tako je tu máme. Klobásky s kaší. Nesmíme zapomenout na cibulovou omáčku a hrášek. Pak to bude kompletní. Asi nejproblematičtější bude výběr klobásy. Samo má být grilovací. Červená nebo bílá? Narazil jsem v Albertu na růžovou, teda něco mezi, což se mi zdálo příhodné. Takové tenké taliány, ale nechci úplně srovnávat. Klobása salsiccia obsahuje 90 procent vepřového masa, to je OK. Že je to italská klobása přece nevadí. Používá se na desítky způsobů, proč tedy ne na moji anglickou večeři.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
35 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 5 minutes
Cook Time
35 minutes
Tako je tu máme. Klobásky s kaší. Nesmíme zapomenout na cibulovou omáčku a hrášek. Pak to bude kompletní. Asi nejproblematičtější bude výběr klobásy. Samo má být grilovací. Červená nebo bílá? Narazil jsem v Albertu na růžovou, teda něco mezi, což se mi zdálo příhodné. Takové tenké taliány, ale nechci úplně srovnávat. Klobása salsiccia obsahuje 90 procent vepřového masa, to je OK. Že je to italská klobása přece nevadí. Používá se na desítky způsobů, proč tedy ne na moji anglickou večeři.
Sausages with mashed potatoes | Bangers & Ham | Inspiration from Corfu
Need:
Units:
How do you:
  1. Dáme vařit oloupané překrájené brambory v mírně osolené vodě.
  2. Nakrájíme cibuli na půměsíčky.
  3. Česnek rozdrtíme plochou stranou nože a nasekáme.
  4. Na oleji osmahneme cibuli.
  5. Přidáme nasekaný česnek a necháme provonět.
  6. Přidáme lžíci mouky a promícháme, aby vznikla jíška.
  7. Přidáme po částech vývar a promícháme, to form a sauce.
  8. Klobásy osmahneme ze všech stran na oleji.
  9. Hrášek orestujeme na troše másla.
  10. Brambory rozšťoucháme, přidáme máslo a mléko. Vytvoříme kaši. Ještě mírně posolíme.
  11. Na talíř dáme kaši. Přidáme krásek a kaši překryjeme zčásti klobáskami. pour sauce.
  12. Enjoy your meal.
Tip:

Salsiccia je typická svým původem (Itálie) a použitým masem (nejčastěji vepřové, může ale obsahovat například i maso divočáka, jehněčí či koňské maso). Její příprava se liší podle koření, používaných v různých oblastech Itálie. V některých italských regionech chutná salsiccia po fenyklu nebo muškátovém oříšku, jinde do ní zase rádi přidávají například peperoncino (feferonku).
Salsiccia má dvě hlavní podoby: ochutnáte ji čerstvou (salsiccia fresca) nebo sušenou/vyzrálou (salsiccia stagionata). V Itálii můžete narazit na různé typy salsiccie podle toho, ve kterém regionu se nacházíte. Podle toho se mění i pojmenování a obsah koření v této dobrotě. Salsicciu ochutnáte například pod názvy lucanica, salamella, salamina, salametto, sarsizza, sarzizza a dalšími.
Tolik pár mouder od Michaely, která žije s Italem a naší kočkou v Brně.

Baked neck | On black beer

Bude to trochu netradiční. Pečení v kastrolu. Protože potřebuju vrstvit a pro dva je to tak, že se k tomu hodí právě kastrol. Díky poklici z Tescomy, která je z odolného skla a žáruvzdorného silikonu. Trochu sice změní barvu, ale vydrží to.

Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
90 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
90 minutes
Je to takové lego, prostě skládačka, která nemá chybu.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tiskni
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
90 minutes
Servings Prep Time
2 osoby 10 minutes
Cook Time
90 minutes
Je to takové lego, prostě skládačka, která nemá chybu.
Baked neck | On black beer
Need:
Units:
How do you:
  1. Vymažeme kastrol sádlem.
  2. Vložíme plátek krkovice a posypeme kmínem.
  3. Překryjeme plátky anglické slaniny.
  4. Překryjeme vrstvou nakrájené cibule na kolečka.
  5. Přidáme druhou vrstvu krkovice a pokmínujeme.
  6. Překryjeme anglickou slaninou.
  7. Přidáme opět vrstvu cibule.
  8. Přidáme na plátky nakrájený česnek.
  9. Zalijeme půllitrem černého piva.
  10. Po zalití pivem zakryjeme a pečeme v troubě na 250 °C hodinu a půl. Na poslední deset minut odkryjeme poklici.
  11. Opečeme na pánvi krokety.
  12. served.