Závan Itálie? Možná, Toskánsko mě láká, s krajinou i lidmi, zatím jsem ho vyměnil za Corfu, ale kdo ví? Tak si ho přitáhnu do kuchyně. Toskánsko, tedy. Zase bude trokolora. Italové mají kliku, že si mohou dělat jídlo ve státních barvách. My si tak akorát můžeme někde vypomoci šmoulí zmrzlinou, žádná sláva. Ale nezáviďme.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
30minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
30minut
Fazole máme dvojí, ať je veselo. Červená a bílá, pak přidáme červenější rajčátka a zelenou papriku. To je Itálie. Klobásky před opékáním nařízneme několika příčnými řezy.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
30minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
30minut
Fazole máme dvojí, ať je veselo. Červená a bílá, pak přidáme červenější rajčátka a zelenou papriku. To je Itálie. Klobásky před opékáním nařízneme několika příčnými řezy.
Klobása s pikantními fazolemi | Toskánská inspirace
Byla na jídelním lístku v taverně Wave na Corfu uvedená mezi položkami Předkrmy. Ale dá se nabídnout i jako oběd. Tak jsem si to vyzkoušel, ale zařadil ji mezi hlavní chody. Můžete experimentovat s nasazením, jak libo.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
1osoba
5minut
Doba vaření
20minut
Porce
Doba přípravy
1osoba
5minut
Doba vaření
20minut
Je to jednoduché a moc dobré. Jděte do toho, doporučuji. Pochutnáte si. Podávat můžete samostatně, s bagetou nebo hranolky. I to jsem viděl. Ale vystačíte si se samotným sýrem. Jo, a když potřebujete, můžete si fetu dodatečně ohřát, to pro případ, že byste snědli třeba jenom půlku. Sýr vychládá, ale opakované ohřátí mu nevadí.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
1osoba
5minut
Doba vaření
20minut
Porce
Doba přípravy
1osoba
5minut
Doba vaření
20minut
Je to jednoduché a moc dobré. Jděte do toho, doporučuji. Pochutnáte si. Podávat můžete samostatně, s bagetou nebo hranolky. I to jsem viděl. Ale vystačíte si se samotným sýrem. Jo, a když potřebujete, můžete si fetu dodatečně ohřát, to pro případ, že byste snědli třeba jenom půlku. Sýr vychládá, ale opakované ohřátí mu nevadí.
Plněnou papriku tady již máme a protože po experimentu s orzo a taliány jako základem masové směsi, i s papričkami jalapeňo, tak by to chtělo ještě nějakou inovaci. Proto jsem zamíchal do masa nivu. Ano, čtete dobře, sýr se obvykle dává až v druhé fázi pečení, ale teď s ním počítáme od samého začátku. Copak to udělá?
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
40minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
40minut
Tak tu máme další záležitost nazvanou plněná paprika. Tak mě napadlo, že by to mohla být jiná varianta než jakou tu máme a jakou nejspíš všichni také známe. Budeme dneska experimentovat. Tak jdeme do toho! Niva nasazená od počátku funguje skvěle. Dobrou chuť!
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
40minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
40minut
Tak tu máme další záležitost nazvanou plněná paprika. Tak mě napadlo, že by to mohla být jiná varianta než jakou tu máme a jakou nejspíš všichni také známe. Budeme dneska experimentovat. Tak jdeme do toho! Niva nasazená od počátku funguje skvěle. Dobrou chuť!
Paprika plněná masem a nivou | Varianta ne tak divoká, jak by se mohlo zdát
Připravíme si vše, co potřebujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nasekáme nahrubo.
Přidáme k masu cibuli i česnek, rozdrobenou nivu a vejce. Osolíme a opepříme.
Promícháme a vytvoříme kompaktní hmotu.
Paprikám odřízneme vršky a zbavíme je semeníku i membrán. Spodní část seřízneme tak, aby papriky mohly stát v pekáčku. Neprořízněte papriky, pokud stojí bez seříznutí, necháme je tak. Papriky pak vložíme do vařící osolené vody a blanšírujeme asi tak 3 až 4 minuty. Pak vyjmeme a namočíme do studené vody.
Tak tu máme další jednoduchou záležitost, možná podobnou receptu vše v jedné pánvi, ale přece jen jiné. Rychlost je předností, ale podstatná je chuť. I tak se dá připravit svižně dobrá večeře.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
15minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
15minut
Cizrna se v mé kuchyni zabydlela, a přestože pro rychlost sahám po té v plechovce, není to rozdíl mezi cizrnou dlouho namáčenou a vařenou, snad jen časový. Takovému jídlu už jsem dal přezdívku šup šup. Tak dobrou chuť.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
15minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
15minut
Cizrna se v mé kuchyni zabydlela, a přestože pro rychlost sahám po té v plechovce, není to rozdíl mezi cizrnou dlouho namáčenou a vařenou, snad jen časový. Takovému jídlu už jsem dal přezdívku šup šup. Tak dobrou chuť.