Špagety s rajčaty a žampiony | Italská variace

No, možná to není Itálie, ale tohle jídlo se tomu jistě blíží. Červená, bílá, zelená. To je Itálie. Asi děláte něco podobného, ale každý si připravujeme jídla podle své chuti, že?!

Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Rychlé, svižné, chutné. Co k tomu víc říct. Tohle jídlo dva lidi plně uspokojí.
Hlasů: 2
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
15 minut
Rychlé, svižné, chutné. Co k tomu víc říct. Tohle jídlo dva lidi plně uspokojí.
Špagety s rajčaty a žampiony | Italská variace
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Vše si připravíme. Česnek prolisujeme, cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtiny, bazalku nasekáme, papriku nakrájíme na jemnější kousky.
    Připravíme
  2. V pánvi rozehřejeme olej na střední teplotu. Do oleje přidáme bazalku, provensálské koření a česnek. Restujeme 2 minuty.
    Orestujeme koření
  3. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, nakrájená rajčata a krájená rajčata s omáčkou a na drobnější kousky nakrájenou papriku. Provaříme, zakryjeme a dusíme 5 minut.
    Přidáme žampiony a papriku
  4. Rajčata
  5. Dusíme
  6. Mezitím si uvaříme špagety.
  7. Do směsi v pánvi můžeme přidat lžíci vody ze špaget. Promícháme. Přidáme špagety a jemně promícháme.
    Špagety
  8. Promícháme
  9. Podáváme posypané strouhaným parmezánem. Dozdobíme bazalkou.
    Posypeme parmenzánem

Treska s čerstvou rajčatovou salsou | Filé je milé

Zase mi někdo bude chtít vyprášit kožich, že mluvím o tresce a přitom je v receptu filé. Filé aljašské tresky. Tak je to treska nebo to není treska? Ale tyhle pseudopůtky házím za hlavu. Jasně, mohl bych zajít do seafood obchodu a pořídit si tresku jako takovou, to by byla pak jiná, jenže, co když mi stačí filé? Ha? Jasně, že můžete podle tohoto receptu připravit obojí, takže každý má možnost volby.

Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Pečené brambory, filé a čerstvá rajčatová salsa, to je to, oč tu běží. Jídlo, které je hotové za pár minut.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
25 minut
Pečené brambory, filé a čerstvá rajčatová salsa, to je to, oč tu běží. Jídlo, které je hotové za pár minut.
Treska s čerstvou rajčatovou salsou | Filé je milé
Potřebujete:
Pečené brambory
Salsa
Ryba
Jednotky:
Jak na to:
  1. Brambory omyjeme, necháme ve slupce. Pokud jsou větší, můžeme je překrojit na čtvrtiny. Zalijeme olejem, přidáme koření a sůl.
    Brambory s olejeme
  2. Dobře promícháme, aby se brambory ve směsi obalily.
    Koření s bramborami
  3. Dáme je do zapékací misky (lépe se nimi pracuje, ale když zvolíte plech s pečicím papírem, nic nepokazíte). Pečeme v předehřáté troubě na 210 °C asi 20 až 25 minut. V polovině pečení brambory promícháme (stačí zatřást zapékací miskou).
    Brambory upečeme
  4. Mezitím si připravíme rajčatovou salsu. Cherry rajčátka nakrájíme alespoň na osminy, česnek jemně nasekáme, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a zalijeme citronovou šťávou. Osolíme a promícháme. Během přípravy dalšího kroku salsu několikrát promícháme.
  5. Filé tresky osolíme, pokmínujeme, přidáme provensálské koření a pokapeme olejem. Kousky ryby pak zaprášíme hladkou moukou.
  6. V pánvi na rozehřátém oleji s máslem filé opečeme na středním plameni, tak asi 5 minut z každé strany.
  7. Podáváme filé s pečenými brambory, rajčatovou salsou a můžeme ozdobit lístkem bazalky.
    Podáváme se salsou, brambory a zdobené bazalkou

Tatarský bramborový salát

Jistě, už jsme ochutnali bramborový salát s česnekovou majonézou, ale můžeme zkusit i obdobu s tatarkou.

Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 25 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 25 minut
Žádné velké překvapení nečekejte, spíše skvělou chuť a vcelku lehkost salátu, který můžete mít opravdu rychle (pokud odečteme vaření a chladnutí brambor).
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 25 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 25 minut
Žádné velké překvapení nečekejte, spíše skvělou chuť a vcelku lehkost salátu, který můžete mít opravdu rychle (pokud odečteme vaření a chladnutí brambor).
Tatarský bramborový salát
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme vychladnout. Nakrájíme je na kousky a přidáme trochu soli, pepře a nasekanou petrželku.
    Brambory nakrájíme
  2. Cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtiny.
    Vmícháme rajčátka
  3. Přidáme na čtvrtiny nakrájená vejce.
    Přidáme vejce
  4. Přidáme tatarskou omáčku a citronovou šťávu. Vše dobře jemně promícháme.
    Nakonec tatarka
  5. Podáváme třeba k vločkovému kuřecímu řízku.
    Podáváme s kuřecím řízkem

Kapustový salát se slaninou a nivou | Rychlý, stojí za to si počkat…

Salát, který máte hotový za patnáct minut má přece jen háček – měl by počkat na vás v ledničce aspoň osm hodin. To radí Ali z Kansas City a já jí věřím, vždyť mě k tomuto salátu inspirovala, třebaže ve finále máme každý svůj a odlišný salát.

Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Doba přípravy
15 minut + 8 hodin odležení
Doba přípravy
15 minut + 8 hodin odležení
Salát z kapusty je další možností, jak využít tuhle báječnou zeleninu. Ledacos jsme s ní už podnikli, takže proč se nepustit do oblíbeného tematu – salátu? S přidanou hodnotou – cizrnou.
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Doba přípravy
15 minut + 8 hodin odležení
Doba přípravy
15 minut + 8 hodin odležení
Salát z kapusty je další možností, jak využít tuhle báječnou zeleninu. Ledacos jsme s ní už podnikli, takže proč se nepustit do oblíbeného tematu – salátu? S přidanou hodnotou – cizrnou.
Kapustový salát se slaninou a nivou | Rychlý, stojí za to si počkat...
Potřebujete:
Zálivka
Jednotky:
Jak na to:
  1. Kapustu nakrájíme na drobné kousky, rajčátka přepůlíme. Orestovanou anglickou slaninu nakrájíme na kousky, nivu rozdrobíme. Přidáme lžíci oleje a vše promícháme.
    Zeleninu smícháme
  2. Smícháme všechny ingredience na zálivku.
    Zálivka
  3. Zalijeme zálivkou a opět dobře promícháme. Dáme do umělohmotného boxu a necháme odležet 8 hodin v ledničce.
    Zalijeme salát
Tip:

A úpokud zrovna neprahnete po salátu z kapusty, zkuste báječnou kapustovou polévku.