Švédské plněné papriky | Inovace na place

Nějak jsem si chtěl ulehčit práci, tak jsem si koupil již připravené švédské kuličky. Je to mix mletého hovězího a vepřového s patřičným kořením. Proto tyhle papriky jsou švédské. Kdo pátrá původ receptu ve Skandinávii, bude zmaten a možná i trochu zklamán. Ale neberte si to tak.

Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
40 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
40 minut
Hlasů: 3
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
40 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
40 minut
Švédské plněné papriky I Inovace na place
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Nakrájíme zeleninovou papriku nadrobno, stejně tak i žampiony. Přidáme švédské kuličky a nadrobno nakrájené chorizo. Posypeme granulovaným česnekem.
    Smícháme
  2. Přidáme chorizo
  3. Přidáme granulovaný česnek
  4. Přidáme vejce a prsty prohněteme.
    Přidáme vejce
  5. Červené papriky zbavíme vršků, odstraníme semeník a špičky jemně seřízneme, aby při postavení paprik byly stabilní. Pak je dáme na 3 minuty do osolené vařící vody, vyjmeme a necháme vychladnout.
    Připravíme papriky
  6. Papriky naplníme masovou směsí.
    Naplníme směsí
  7. Vložíme do zapékací misky vymazané máslem.
    Dáme do zapékací misky
  8. Překryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 220 °C.
    Překryjeme alobalem
  9. Pečeme 30 minut. Pak alobal sejmeme a vršek paprik posypeme sýrem. Přidáme překrojené cherry rajče a posypeme pažitkou. Pečeme ještě 10 minut při teplotě 190 °C.
    Přidáme sýr
  10. Hotovo
  11. Hotovo
  12. Podáváme

Červené brambory s chorizem ve stylu patatas bravas | Španělsko doma

Patatas bravas (v překladu zhruba divoké brambory) jsou bramborové kostky v pikantní rajčatové omáčce, ale budeme zase experimentovat, takže to není přesné patatas bravas. Prošel jsem si svět, kouknul na pár videí a teď hurá do kuchyně.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
25 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
25 minut
Postupů na patatas bravas je docela dost, často se brambory smaží, liší se i suroviny, takže zkusíme takovou jednodušší variantu s časem do 30 minut. Tudíž opravdu jenom inspirace. Chtělo by to celou klobásku choriza, ale nějak mám k dispozici jenom nakrájené. No, budeme pracovat s tím, co máme.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
25 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 5 minut
Doba vaření
25 minut
Postupů na patatas bravas je docela dost, často se brambory smaží, liší se i suroviny, takže zkusíme takovou jednodušší variantu s časem do 30 minut. Tudíž opravdu jenom inspirace. Chtělo by to celou klobásku choriza, ale nějak mám k dispozici jenom nakrájené. No, budeme pracovat s tím, co máme.
Červené brambory s chorizem ve stylu patatas bravas | Španělsko doma
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Brambory nakrájíme na kostky, propereme, slupku můžeme nechat, záleží na bramborách.
    Brambory nakrájíme
  2. Kostky brambor přidáme do osolené vody a vaříme do měkka.
    Dáme vařit
  3. Červenou cibuli nakrájíme nadrobno, stejně tak česnek. Orestujeme zakryté na lžíci oleje. Na mírné teplotě! Občas promícháme. Restujeme tak 8 minut, pára udělá své.
    Připravíme cibuli a česnek
  4. Nakrájíme nadrobno
  5. Orestujeme cibuli s česnekem
  6. Přidáme 200 ml červeného vína, osolíme a opepříme. Povaříme, aby se víno trochu redukovalo.
    Přidáme víno
  7. Pak přidáme nakrájená rajčata i se šťávou a povaříme.
    Přidáme rajčata
  8. Přidáme vinný ocet. A také špetku mletých chilli vloček. Vaříme tak asi 8 minut.
    Ocet přidáme
  9. Uvařené brambory dáme na pánev s rozehřátým olejem a mírně opečeme.
    Brambory opečeme
  10. Přidáme cirznu.
    Přidáme cizrnu
  11. Přidáme nakrájené chorizo a nakrájenou petrželku. Dobře promícháme.
    Přidáme petržel a chorizo
  12. Brambory s chorizem podáváme přelité rajčatovou směsí.
    Podáváme s rajčatovou směsí
Tip:

Tak jak?
Patatas bravas (španělsky: [patatas bɾaβas]), nazývané také patatas a la brava nebo Papas bravas, je pokrm původem z Španělska. Typicky se sestává z bílých brambor, kteréb nakrájíme na nepravidelných tvarů o 2 cem, pak smažené v oleji a podávané teplé s omáčkou, třeba pikantní rajčatovou omáčkou nebo aioli. Tento pokrm se běžně podává v restauracích a barech po celém Španělsku.

Paprikové kuře s chorizem a cizrnou | Stačí jedna pánev

Tuhle večeři budete mít v cuku letu a pak na ni budete ještě dlouho vzpomínat, jak jste si pochutnali. A přitom tohle jídlo vypadá tak obyčejně jako lístek na tramvaj.

Hlasů: 4
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
A k tomu všemu stačí opravdu jenom jedna pánev. Použil jsem skvělou litinovou, kterou jsem dostal za vaření na topreceptech (ostatně můžete ji vidět i na videu – v sekci videa). Ale postačí vám i jiná hlubší pánev nebo kastrol. Použil jsem kuřecí stehenní řízky, ale určitě stejně dobře můžete sáhnout po kuřecích stehnech nebo paličkách.
Hlasů: 4
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
35 minut
A k tomu všemu stačí opravdu jenom jedna pánev. Použil jsem skvělou litinovou, kterou jsem dostal za vaření na topreceptech (ostatně můžete ji vidět i na videu – v sekci videa). Ale postačí vám i jiná hlubší pánev nebo kastrol. Použil jsem kuřecí stehenní řízky, ale určitě stejně dobře můžete sáhnout po kuřecích stehnech nebo paličkách.
Paprikové kuře s chorizem a cizrnou | Stačí jedna pánev
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Chorizo nakrájíme na plátky (pokud máte plátky už k dispozici, překrojte je). Na středním plameni rozhřejeme pánev a opečeme chorizo, aby pustil tuk. V případě, že už jste dostali tence nakrájená kolečka klobásy, můžete přidat trochu olivového oleje.
    Chorizo opečeme
  2. Přidáme nadrobno nakrájenou bílou cibuli a nadrobno nakrájený česnek. Restujeme asi 2 minuty.
    Orestujeme cibuli a česnek
  3. Přidáme kuřecí řízky, které opečeme z každé strany tak 3 až 4 minuty.
    Kuřecí řízky orestujeme
  4. Přidáme papriku, tomatové pyré, vývar a cizrnu, osolíme a opepříme.
    Přidáme pyré a cizrnu
  5. Necháme mírně vařit asi tak 4 až 5 minut, pak zakryjeme a dusíme 20 minut.
    Podusíme
  6. Podáváme s těstovinami, ale jistě by se hodila skvěle také rýže.
    Servírujeme s těstovinami
  7. Přílohou může být i rýže

Treska s chorizem, fazolemi a rajčaty

Zalovíme si trochu v moři. No, dělám si legraci, ale i tresku musíte vylovit s mrazicího boxu v marketu.

Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
18 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
18 minut
Jídlo překvapivě rychlé, pokud odečtete dobu, kterou potřebujete na rozmrazení filetů tresky. Ale pak už to stojí nejen za pokus, ale i ochutnání. Je to dobrá věc.
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
18 minut
Porce Doba přípravy
2 osoby 10 minut
Doba vaření
18 minut
Jídlo překvapivě rychlé, pokud odečtete dobu, kterou potřebujete na rozmrazení filetů tresky. Ale pak už to stojí nejen za pokus, ale i ochutnání. Je to dobrá věc.
Treska s chorizem, fazolemi a rajčaty
Potřebujete:
Jednotky:
Jak na to:
  1. Rozehřejeme olej v hluboké pánvi a na mírném ohni restujeme nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme na drobno nakrájené chorizo a necháme z něho pustit tuk, promícháme. Do směsi zamícháme nakrájená rajčata. Pak ještě přilijeme trochu horké vody. Tolik, aby se zachovala hustější konzistence. Přivedeme k varu.
  3. Do rajčatové směsi nyní přidáme filety tresky, které jsme osolili a opepřili, teplotu snížíme a rybu povaříme na mírném ohni asi 7 minut.
  4. Opatrně nyní vmícháme bílé fazole v tomatě a vaříme 2 až 3 minuty, aby se fazole prohřály.
  5. Do hotového jídla ještě nasypeme nasekanou petrželku.
    Přimícháme petržel.
  6. Podáváme s chlebem.
    Příloha je chleba.
Tip:

Podobně si můžeme připravit párek s rajčaty a fazolemi. Navíc ještě přidáte penne.