Když je nejhůř, pomůže vývar. Tedy kuřecí vývar. Tak už to mám od dětství. Prostě zesláblý organismus znovu nakopne, nebo aspoň vykurýruje.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
100minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
100minut
Tak příprava zabere tak asi 15 minut, ale pak počítejte ještě s hodinku a půl, minimálně, na vaření. Když mluvím o vaření, má to být spíše tažení. Tedy mírná teplota, která všechny suroviny hladí a čechrá.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
100minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
15minut
Doba vaření
100minut
Tak příprava zabere tak asi 15 minut, ale pak počítejte ještě s hodinku a půl, minimálně, na vaření. Když mluvím o vaření, má to být spíše tažení. Tedy mírná teplota, která všechny suroviny hladí a čechrá.
Hřbety omyjeme, zeleninu pokrájíme na větší kousky. Z celeru použijeme jen jeden stonek. Přidáme cibuli se slupkou. Zalijeme vodou a přidáme koření. Osolíme.
Když máme tak po hodince a půl uvařeno (utaženo se neříká a to je škoda), polévku scedíme. Část vývaru si můžeme odložit a dát zamrazit pro další použití. I tam nám zbyde litr polévky, což pro dva stačí.
Cibuli a celer vyhodíme, část mrkve a petržele nakrájíme. Nakrájíme i zbylý stonek řapíkatého celeru, na jemnější kousky.
Maso i zeleninu vrátíme do vývaru.
Přidáme hrst vřeten. Estéti a zavilci možná budou tuhle hrst vařit zvlášť. Má to jisté opodstatnění, ale v malém množství to zase není až tak důležité. Povaříme podle potřeby těstovin, tak 7 až 8 minut.
Maďarský guláš, perkelt, langoše nebo lečo jsou jídla, která si v české kuchyni našla své místo.Tuhle jsem narazil při dumání, jak připravit kotlety, které by se na jazyku rozplývaly, na bakoňské kotlety.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
45minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
45minut
Bakoňské kotlety můžete připravit jednoduše, nebo jednoduše. To není pomatení, jen lze jídlo připravit trochu odlišně a bude stejně skvělé. Bakoňská omáčka se připravuje z hub a smetany a jako ve většině maďarských pokrmů v ní nechybí paprika. Trochu to otrampíme a přidáme uzenou papriku. Houby si můžete nasbírat, nebo sáhnout po těch nejdostupnějších – žampionech. A pak už nezbývá než si pochutnat.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
45minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
45minut
Bakoňské kotlety můžete připravit jednoduše, nebo jednoduše. To není pomatení, jen lze jídlo připravit trochu odlišně a bude stejně skvělé. Bakoňská omáčka se připravuje z hub a smetany a jako ve většině maďarských pokrmů v ní nechybí paprika. Trochu to otrampíme a přidáme uzenou papriku. Houby si můžete nasbírat, nebo sáhnout po těch nejdostupnějších – žampionech. A pak už nezbývá než si pochutnat.
Tak nějak jsem byl na suchu. Tedy řešil něco k večeři. Rychlé a postačující. Já vím, polévka mnohým nestačí, jsem na tom jinak. A vždycky se pak ještě můžete saturovat něčím, co dům dal.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
35minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
35minut
Stačí pohledat pár brambor a hele, mám i nové palice česneku. Tak to už je základ k česnečce. Čerstvě sklizený česnek dá polévce nebývalou sílu, ale ta to potřebuje.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
35minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
5minut
Doba vaření
35minut
Stačí pohledat pár brambor a hele, mám i nové palice česneku. Tak to už je základ k česnečce. Čerstvě sklizený česnek dá polévce nebývalou sílu, ale ta to potřebuje.
Na guláše už tu máme několik receptů, třeba ten hospodský a také ještě jeden, ale vlastně jsem nikdy nedělal vepřový guláš. Proč, to nevím. Takže to napravíme. Jenže to bude guláš trochu jinak.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
45minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
45minut
Nějak netradičně zkusíme dát ke guláši bramborovou kaši. Tento vydatný recept na dušené vepřové maso a houby je skvělý pro skvělou zimní večeři. Ale tou sezónností bych se až tak netrápil. A kdo s kaší pochybuje, může zvolit těstoviny.
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
Tiskni
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
45minut
Porce
Doba přípravy
2osoby
10minut
Doba vaření
45minut
Nějak netradičně zkusíme dát ke guláši bramborovou kaši. Tento vydatný recept na dušené vepřové maso a houby je skvělý pro skvělou zimní večeři. Ale tou sezónností bych se až tak netrápil. A kdo s kaší pochybuje, může zvolit těstoviny.